Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за
Коментари Харесай

С решение на МС са одобрени 300 000 лв. за изграждането на храм „Св. Патриарх Евтимий в София

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерски съвет за 2024г. в размер на 300 000 лева, които ще подкрепят построяването на православния храм „ Св. Патриарх Евтимий Търновски “ в столичния квартал Люлин-9.

Храмът, отдаден на Св. Патриарх Евтимий Търновски - един от най-всеотдайните български духовници и книжовници се гради напълно с дарения и е подсилен от Българската православна черква, от Столичната община и от регион " Люлин ". Проектът е дело на проектант Атанас Вангелов и екип. Основният камък е тържествено положен на 20 януари 2022 година от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп, в наличието на президента Румен Радев и на Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община в интервала 2009г.-2023г., както и на представители на разнообразни институции и организации.
В приключен тип храмът ще бъде на 3 етажа, с разгърната повърхност от 1836 кв.м. и е най-големият в страната, граден през последните 35 години.

Дарителската акция продължава, а всички могат да станат съпричастни към плана и да дарят на: Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски

Със същото решение се отпускат и средства за ремонт на храм „ Света Троица “- кв.,,Драгалевци “, гр. София и за ремонт на храм „ Света Петка Търновска " - гр. Севлиево, обл. Габрово.
Допълнителните финансови средства са нужни за угаждане на религиозните потребности на вярващите православни християни в град София и в град Севлиево.
Сдружението " За народен и нравствен напредък - Св. Патриарх Евтимий Търновски " и членовете на църковното настоятелство изричат признателност към обществото, в името на съхранението на православието, културата и традициите на българския народ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР