Правителството одобри допълнителни 10 658 443 лв. по Програмата за

...
Правителството одобри допълнителни 10 658 443 лв. по Програмата за
Коментари Харесай

Държавата отпусна още 10 658 443 лв. за детски градини и училища

Правителството утвърди спомагателни 10 658 443 лева по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година Със средствата ще бъдат разплатени действия за осъществяване на 35 плана.

Целта на програмата е да се усъвършенства материалната база, която подсигурява здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Тя е ориентирана също към създаване на нови здания, уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения. По този метод ще бъде понижен дефицитът на свободни места в тях и ще има опция за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст. Програмата ще помогне и за прекосяване към едносменен режим на образователния ден.

16 учебни заведения и детски градини ще бъдат построени по Плана за възобновяване и резистентност

С спомагателните средства ще продължат дейностите по утвърдените планове в 28 общини: Гоце Делчев, Гърмен, Сандански, Петрич, Айтос, Бургас, Аксаково, Варна, Велико Търново, Елена, Козлодуй, Крумовград, Ловеч, Вършец, Радомир, Асеновград, Пловдив, Родопи, Котел, Твърдица, Ботевград, Костинброд, Самоков, Казанлък, Стара Загора, Търговище, Свиленград и Ямбол. Средства получава и Професионалната гимназия по облекло и хранене „ Райна Княгиня “ в Стара Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР