Правителството одобри доклада за дейността на Съвета за административната реформа

...
Правителството одобри доклада за дейността на Съвета за административната реформа
Коментари Харесай

През 2018 г. САР работи за подобряване на качеството на административните услуги

Правителството утвърди отчета за активността на Съвета за административната промяна (САР) през 2018 година, съдържащ информация за главните взети решения и за осъществените начинания, оповестиха от държавната пресслужба.

Сред основните действия на Съвета през миналата година е подобряването на качеството на административните услуги, като за задачата са признати значими документи в региона на административната промяна. Членовете на Съвета утвърдиха резултатите по основни планове, финансирани от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, измежду които Каталог „ 10 Епизода от живота “ с услуги за жителите и бизнеса.

Съветът прегледа и утвърди законопроекти и закони за осъществяване на предварителна или следваща оценка на влияние, Доклад за стандартизиране, унифициране и опростяване на услугите за жителите и бизнеса, предоставяни от общинските администрации, както и осъществяване на функционални разбори по пет пилотни политики. Одобрен беше и Единният модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги, направен от Държавна организация „ Електронно ръководство “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР