Правителството одобри до 11 933 544 лв. за 2023 г.

...
Правителството одобри до 11 933 544 лв. за 2023 г.
Коментари Харесай

Близо 12 млн. лева отпусна правителството за ученически пътувания

Правителството утвърди до 11 933 544 лева за 2023 година за 346 общински учебни заведения, включени в един от модулите на Национална стратегия „ България - просветителни направления ”.

На 7 юли 2023 година бе оповестен лист на утвърдените общо 400 учебни заведения. Сред тях има и 54 държавни, частни и неделни учебни заведения, за които не е нужен акт на държавното управление и ще получат средствата си от МОН.

Пътуванията на останалите 346 общински учебни заведения се обезпечават с днешното решение на държавното управление.

Образователните направления се финансират при оптималната стойност 100 лв. за 1 ден на 1 участник (ученици, педагогичен експерти, здравно лице).

Един учебен маршрут може да е от 2 до 5 дни, включват се до 4 нощувки, храна, превоз, застраховка, визити на културно-исторически забележителности, музеи, занаятчийски работилници и други Планирани са разнообразни просветителни действия, полемики и просветителни игри в разнообразни научни области, срещи с изявени персони, локални експерти, които работят в посетения обект. Ще се финансират и закупуване на входни билети и такси за беседи в посетени обекти.

При визитите на място по определените просветителни направления учебното заведение може да обезпечи обучителна сказка, познавателни материали, презентации, демонстрации и други. Училищата избират обекти от пет тематични области: история и археология, география и стопанска система, биология, биоразнообразие и екология, изкуства, архитектура и литература, етнография, фолклор и занаяти.

Списъкът с утвърдените учебни заведения е обществен и е наличен на уеб страницата на МОН.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР