Правителството одобри 93 163 066 лева за купуване на познавателни

...
Правителството одобри 93 163 066 лева за купуване на познавателни
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 93 млн. лв. за безплатни учебници

Правителството утвърди 93 163 066 лв. за пазаруване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия за децата и за учениците от 1-ви до 12-и клас в общинските детски градини и в учебните заведения за 2024 година, оповестиха от държавната пресслужба.

За първи път безвъзмездни учебници се обезпечават и за учениците от 8-и до 12-и клас. Досега такива учебници получаваха учениците от 1-ви до 7-и клас. Така за идната образователна година безвъзмездни учебници и образователни комплекти по общообразователните образователни предмети ще получат всички възпитаници от първи до 12-и клас.

Ще бъдат отпуснати средства и за брайлиране на учебници за учениците с нарушено зрение от 1-ви до 12-и клас, както и за пазаруване на образователни комплекти по специфичните предмети за учениците с повреден слух.

Средствата ще бъдат разпределени въз основа на броя на децата и учениците, подаден от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение към февруари 2024 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР