Правителството одобри 3.8 млн. лв. за 2019 г. по бюджетите

...
Правителството одобри 3.8 млн. лв. за 2019 г. по бюджетите
Коментари Харесай

Правителството одобри над 1 млн. лева за училищните кабинети по природни науки

Правителството утвърди 3.8 млн. лева за 2019 година по бюджетите на общините за действия по две национални стратегии за развиване на образованието.

Близо 2.14 млн. лв. се дава по програмата за обезпечаване на модерна просветителна среда. От тях 1.124 млн. лв. ще бъдат разпределени сред 751 общински учебни заведения за възстановяване на просветителната среда за образование по естествени науки. Със средствата ще може да се обезпечат уреди, принадлежности, принадлежности, реактиви и други консумативи за пробна работа, ще се ремонтират класни стаи и ще се закупи обзавеждане и съоръжение.

735 003 лв. се дават на 79 общински учебни заведения и 2 центъра за специфична просветителна поддръжка за съоръжение и обзавеждане на стая за действия по ползи, обезпечаване на материали за работа в часовете, на книги и игри за децата и учениците.

С 280 000 лв. 7 общински центрове за специфична просветителна поддръжка ще могат да закупят профилирани уреди, инсталация, техника, устройства, принадлежности и софтуерни артикули, дидактически материали, консумативи и други Те ща се употребяват за образование, лечебна и рехабилитационна работа в профилираните кабинети, с цел да се обезпечи поддръжка за личностно развиване на децата и учениците.

1 666 567 лв. се дават на общини, детски градини и на един център за специфична просветителна поддръжка, с цел да се покрият разноските за наемане на преподаватели, замествали титулярните учители, на които им се е наложило да излязат в болничен или отпуск. Средствата са за погашение на възнагражденията на заместници за интервала от 1 ноември 2018 година до 30 април 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР