Правителството обяви война срещу шофьорите, употребили алкохол и наркотици. Оказа

...
Правителството обяви война срещу шофьорите, употребили алкохол и наркотици. Оказа
Коментари Харесай

Акцията на Рашков има срок, охранителна полиция да не се крият по храстите

„ Правителството разгласи война против водачите, използвали алкохол и опиати. Оказа се, че войната е в действителност профилирана полицейска интервенция, само че не като тази в Украйна, тъй като има краен период и тя е до 24.07.2022 година (вж. прикачената заповед на гл. сек. на Министерство на вътрешните работи в фотоси 1 и 2).

Това изпратиха като позиция от Института за пътна сигурност.

„ Министър Рашков излъга по най-недостойния метод, че интервенцията няма краен период. В същото време от заповедта излиза наяве, че всички сили на полицията се насочват само и единствено върху водачите. Явно на господин Рашков не му е известно, че Охранителна полиция не разполага нито с механически средства, нито с пълномощия да правят инспекции за алкохол и опиати. И вместо да насочи напъните на охранителна полиция към наркоразпространението, служителите на реда ще висят по кръстовища и храсти  да имитират активност.

Искаме да уведомим господин Рашков, че профилирани полицейски интервенции се правят само и единствено за реализиране на съответна оперативна задача. Със профилирана полицейска интервенция не може да постигнеш резистентност и нормализиране на пътнотранспортния травматизъм. Милионите, които сега ще бъдат изхарчени от Министерство на вътрешните работи за последната безсмислена акция, настояваме да бъдат пренасочени в образованието и изплащането на отговорностите, които има Министерство на вътрешните работи към медицинските лаборатории, удостоверяващи съществуването на приложимост на опиати. Дрегерите за опиати, с които разполага Министерство на вътрешните работи, не престават да бъдат ненадеждни и да регистрират позитивни резултати, при приложимост на енергийни питиета, хранителни добавки и медикаменти.

Институтът за пътна сигурност продължава да търси българско държавно управление, което е готово да приложи Пътната карта за развиване на сигурността на придвижването по пътищата в България на Института за пътна сигурност, с която ще успеем още през първата година да понижим жертвите с 20%. ”, пишат от ИПБ.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР