Правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да

...
Правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да
Коментари Харесай

Международен консултант ще анализира концесионния договор за ски зоната в Банско


Правителството разисква опциите да наеме интернационален самостоятелен съветник, който да проучва концесионния контракт на “Юлен “ и позволените в него неточности. Това заяви на брифинг в Министерски съвет през днешния ден министърът на околната среда и водите Нено Димов, съобщи БНР.

Наемането на външен съветник се постанова, откакто преди две седмици държавното управление разпореди на Нено Димов да договаря с " Юлен " АД за смяна на концесионния контракт и въпросът се оказа прекомерно комплициран.

" Става дума за нуждата от стопански разбор и желанието на държавното управление да увеличи концесионното заплащане, което също е подобен детайл, тъй че сега сме на стадий да забележим това по какъв начин може да се развие, с цел да имаме оптимално справедлив прочит и оптимално обективно предложение ", сподели министърът, който към този момент е разговарял с Марк Жирардели и е оптимист.

" Много беше диалогичен господин Жирардели и това ми дава съображение да смятам, че при задоволително обективно ясно предложение от интернационален съветник ще можем да намерим сечение и пресечна точка, и решение на този проблем ", сподели още той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР