Правителството обсъжда сумата от около 40 лева на ден компенсация

...
Правителството обсъжда сумата от около 40 лева на ден компенсация
Коментари Харесай

Обсъждат около 40 лева на ден компенсация за украинските бежанци

Правителството разисква сумата от към 40 лв. дневно отплата за храна и престой на украинските бежанци, настанени в български хотели. Това сподели в Бургас министърът на туризма Христо Проданов.

Средствата ще бъдат изплатени със задна дата за интервала след 24 февруари, когато започнаха военните дейности в Украйна. Засега сумата ще се изплаща за интервал от 3 месеца.

В министерството на туризма са постъпили претенции от хотелиерите за обезщетения в размер от 20 до 160 лв., сподели министър Проданов. Сумата, която се разисква, е по 40 лв. дневно за украински жител, настанен в хотел.

" Казвам ориентировъчно, не споделям твърда цифра, с цел да не стават подправени вести в общественото пространство. Към някаква такава сума се ориентирам, тъй като почти, това съгласно нас ще покрива разноските, а в това време, както ви споделих, ние изразходваме държавни средства, изразходваме средствата на всеки един български жител, тъй че би трябвало да сме икономични, и в огромна степен спестовни, тъй като знаете, че

както украинците, които сега бягат от войната, по този начин имаме и доста български жители, които колкото да свързват двата края ".

Средствата за обезщетения на хотелиерите по всяка възможност ще стартират да се изплащат от началото на идната седмица, сподели Христо Проданов. Легловата база за настаняване, с която разполагаме, е огромна, добави още той.

" Ние нямаме като хрумвания и цел да настаняваме украинските жители единствено по българското Черноморие. Във вътрешността на страната също имаме една извънредно огромна база ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР