Правителството обсъжда максималният осигурителен доход да се определя по формула,

...
Правителството обсъжда максималният осигурителен доход да се определя по формула,
Коментари Харесай

Обсъждат увеличение на максималния осигурителен доход

Правителството разисква оптималният застрахователен приход да се дефинира по формула, а не административно със Закона за бюджета.

Формулата ще почива на справедливи критерии, избрани от страната и всички заинтригувани страни. Работна група с присъединяване на техни представители ще събира  съответни оферти за такива критерии. Предложенията ще бъдат импортирани за разискване в Националния съвет за тристранно съдействие, прецизираха от Министерски съвет.

Идеята е през идващите години оптималният застрахователен приход да се дефинира по явен метод, който да подсигурява предвидимост.

Темата към този момент е разисквана на неофициална полемика в Министерския съвет, в която се включиха министър председателят акад. Николай Денков, министърът на финансите Асен Василев, неговият заместител Георги Клисурски, заместник-министърът на труда и обществената политика Гинка Машова, националнопредставителните работодателски организации, сдружения от ИТ бранша и двата огромни синдиката.
 Министерски съвет Министерски съвет
В момента оптималният застрахователен приход е избран на 3400 лв., само че съгласно специалисти той би трябвало да се увеличи още. Това ще засегне главно хората с високи заплати над тази сума, които ще би трябвало да заплащат и по-високи осигуровки и налози.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР