Правителството няма план за управление на кризите в България, предизвикани

...
Правителството няма план за управление на кризите в България, предизвикани
Коментари Харесай

ДПС: Правителството няма план за управление на кризите

Правителството няма проект за ръководство на рецесиите в България, провокирани от войната в Украйна. Действа се ден за ден, на парче, без обмисляне и превантивни ограничения. Това разгласи в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров.

Той прикани кабинетът да създаде проект за деяние, като се търси надпартиен консенсус. „Според специалисти светът би трябвало да се приготви за дълга война и за това, че рецесиите, подбудени от нея, ще имат съществени последици. Правителството обаче не ръководи в такава перспектива“, уточни Чакъров.

Той напомни, че военният спор ускори отрицателните резултати от ковид, а международната ценова рецесия е довела до рекордни цени на газа, нефта и тока.

„Прогнозите за покачването на горивата е да продължи, тъй като Русия е на второ място в света по експорт на енергийни носители. Ако се стигне до изцяло прекъсване на доставките от Русия, Европейски Съюз няма опция. Няма проект на държавното управление за такава патова ситуация“, сподели Чакъров.

По думите му земеделските производители, които обезпечават продоволствието, са в тежкото положение поради скока на цената на торовете, някои от тях не могат да свържат двата края.

„Прогнозите са за фрапантно покачване на цените на храните, Русия и Украйна са производители на 30% от пшеницата, само че няма ограничения за поддръжка на обществено слабите българи и на пенсионерите при тези високи цени на храните, тока и медикаментите. Никой не оповестява какви ограничения са набелязани и за туризма, който също страда“, уточни той.

Чакъров означи и че за разлика от България другите страни от Европейски Съюз започнаха съществени ограничения за рецесиите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР