Правителството никога не е водило война с който и да

...
Правителството никога не е водило война с който и да
Коментари Харесай

Дончев: Не съм дебелокож и не пренебрегвам протестите

Правителството в никакъв случай не е водило война с който и да било бизнес – дребен, огромен, непознат или български, още повече такива прочувствени категории като възмездие. Това сподели пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

На държавните управления „ Борисов 1, 2 и 3” предложение от ЧЕЗ към страната не е правено, сподели в коментар на изявлението на Томаш Плескач, който дава отговор за задграничните интензивности на ЧЕЗ.

Енергоразпределително сдружение не се купува, както се купува автомобил, велосипед или мотоциклет, съобщи Дончев.

„ Това се прави с писмо, аз такова писмо не съм виждал. Ако сходно предложение е правено в други държавни управления, служебни, това е различен въпрос, само че ще се провери”, сподели още вицепремиерът.

Дончев разяснява и митингите във връзка със договорката:

„ Не очаквайте от мен да бъда дотолкоз дебелокож да недооценявам която и да е форма на публично неодобрение, изключително когато е под прозорците ми, въпреки че в съответния случай това си беше изнесено съвещание на парламентарната група на левицата, плюс другари.

Разбира се, всеки има право да провежда митинги, в това число политически, какъвто беше днешният. Ако нещо ме тормози, това е по-скоро радикалната изразителност, обвързвана с послания срещу Европейски Съюз.

Ако продължаваме по този начин, скоро въпросът няма да е дори кой да ръководи, а ще може ли въобще да се ръководи, тъй като се получава по този начин, че опозицията редовно унищожава целия инструментариум на държавността, с който могат да се вършат политики”.

Европейски Съюз към този момент е неприятен, това е ясно. Не бива да се слушат гласовете от чужбина, въпреки че ние сме членове на Европейски Съюз и би трябвало да съблюдаваме европейското законодателство като най-малко.

После – щом е концесия е нещо неприятно, спогодба, напоследък по формулировка е нещо неприятно, социална поръчка е нещо неприятно, европейски пари – това са пари за крадене, без резултат, това е обезателно спекулация. Като изброим още три-четири сфери, където са ориентирани ударите върху опозицията, простете, само че то не остана управнически инструментариум, с който някой може да ръководи, да прави политики. (...)

Разбирам, че нагледно казано би трябвало да се стреля по екипажа и по капитана, само че би трябвало да се пази лодката, тъй като ние друга лодка нямаме, имаме една страна.

Ако в нечия глава се прожектира римейк на събитията от 2013 година, няма причина да се случи същото, безапелационен беше вицепремиерът.

На въпроса схванал ли е кои са гадовете, Дончев отговори, че надали можем да го сведем до голям брой с ясно изложение на участниците.

Според него това са тези, които се пробват да придобият политически изгоди с неполитически средства – полупартизантски способи.

Разговорът с Гинка Върбакова беше извънредно образован със спокоен звук. Тя беше бизнес грамотна и с лекост разясняваше елементи към сдружението си и договорката, разясни Томислав Дончев.

Искането страната да взе участие в договорката е подбудено от това, че тя би трябвало да се намеси и да подсигурява спокойствието на всички хора, които с съображение или без съображение са тревожни, разясни вицепремиерът.

Борисов е изискал цялостен надзор – 100% от собствеността на сдружението. Коментирани са от 34% до цялостната благосъстоятелност – безапелационен отговор от нейна страна нямаше и то не за друго, а тъй като е нужно и единодушието на този, който продава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР