Правителството не успя да се справи с основното предимство на

...
Правителството не успя да се справи с основното предимство на
Коментари Харесай

Защо в Гърция може да пиеш кафе и да получиш безплатен чадър, а у нас - не?

Правителството не съумя да се оправи с главното преимущество на Гърция – безплатните чадъри. Те не са напълно безвъзмездни, против консумация са. Какво ти пречи да дадеш 1 кафе и да има безвъзмезден чадър? Това разяснява Румен Драганов - Институт за разбори и оценки в туризма.

Той е уверен, че у нас туризмът е добър и ще се дават отлични условия. Отправи рецензия към министъра на туризма, че не би трябвало да има шумни инспекции, с цел да се извличат лични дивиденти.

„ Ситуацията е такава, че то не е да се хвалиш, а да те хвалят. Ние получихме много публикации в британската преса и в немската. Те споделиха: България е сигурна страна. Ние не сме Гърция и Турция да се хвалим.Тука въпросът не е за пари, а, че сме спечелили доверието, само че деликатно “, разяснява Драганов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той благодари в задатък на българите, които ще изберат нашето Черноморие.

Екоактивист: В Гърция те обслужват с усмивка, тук те гледат неприятно

Драганов сподели, че отмените чартъри все още не са поради това, че има увеличаващ се брой на случаите на ковид у нас. По думите му това е опрощение на самия оператор и по-скоро става въпрос за финансови проблеми.

Анализаторът сподели, че числата демонстрират, че след 22-23 юли има огромни продажби на контингенти, които се осъществят. През август има една дупка, спад. И идващият връх за туризма ще бъде през септември. Драганов поддържа концепцията сезонът да се удължи до октомври. Направи уточнението, че не приказваме за удължение на летния сезон, тъй като у нас има 4 сезона, а за към този момент есенния.

Даниела Стоева от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудник, също направи своя прогноза за туризма след ковид.

„ Не мога да се съглася, че ние се възползвахме от това огромно преимущество да имаме занижен брой на болни от COVID-19. Това трябваше да бъде посланието към всички. На национално равнище нямаше ориентирана рекламна акция, която да припомня, че дестинацията е тук, че тя чака своите туристи в един предстоящ интервал, когато ситуацията се успокои “, означи тя.

Според Стоева предстоят първите чартърни полети от Германия.

„ За мен това ще е показатеят. Германия разгласи за 160 страни отвън Европейски Съюз до 30 август възбрана за пътувания. Това автоматизирано изнася дестинации като България в добра позиция “, сподели тя.

„ В последна сметка дали ще има сезон, ще дефинира единствено настройката на потребителя “, акцентира Стоева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР