Правителството не подкрепя присъединяване на страната ни към Глобалния пакт

...
Правителството не подкрепя присъединяване на страната ни към Глобалния пакт
Коментари Харесай

Правителството не подкрепя присъединяване на страната ни към Глобалния пакт за миграцията на ООН


Правителството не поддържа присъединение на страната ни към Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации. Решението беше взето на съвещание на Коалиционния съвет на ръководещите. Новината заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Това, което имаме като решение през днешния ден на съдружен съвет, парламентарните групи, участвайки в този спор и позицията, която ще има българското държавно управление, е да не се присъединим към Глобалният пакт за миграцията на Организация на обединените нации, водени от решение, което считаме, че е вярно към актуалният миг, съдейки държанието и позициите, които се заемат от други виновни фактори в страната ", сподели Цветанов по време на брифинга след Коалиционния съвет, който се организира през днешния ден в Министерски съвет.

Като рисков за България дефинира документът евродепутатът Ангел Джамбазки. Предвижда се в сряда в Народното събрание да се организира полемика с парламентарните групи за пакта за миграция на Организация на обединените нации:

" Този документ би бил грозящ за националния ни интерес и днешното решение е извънредно положително за България. Ще се постараем за дебата в сряда да подготвим двете групи - групата на ГЕРБ и на Оперативна програма с всички причини, които сме извадили, превели, с текстовете, които нас ни тормозят и текстовете, които в действителност са опасност за българския интерес ", сподели Джамбазки.

В коментар за налозите върху старите коли финансовият министър Владислав Горанов бе категориче, че нарастването ще бъде с до 1 лв. на месец. Според него това не е сериозен стопански удар върху фамилиите.

Управляващите разясниха също по този начин митингите в страната, цените на горивата и застраховката " Гражданска отговорност ". Те бяха безапелационни, че никой не приказва за нарастване с до 1000 лв. на застраховката.

Данъкът за остарели коли ще остане, без значение митингите, съобщи финансовият министър. Той определик като нечиста сделка цена от 1000 лв. за " Гражданска отговорност “.

" Дебат за 1000 лв. " Гражданска отговорност " няма и такива цени на пазарна " Гражданска отговорност " сега в България няма. Действително, колите, които нямат екологична категория и които замърсяват повече, ще се наложи да заплащат малко по-висок налог, което според от възрастта на автомобила, може да доближи 6-10 лв. нарастване. Което, въпреки да не е пренебрежима сума е, по наши оценки малко, на фона на задачите, които сме си сложили по отношение на чистотата на атмосферния въздух ".

Предстои среща с Българската петролна и газова асоциация, на която ще бъдат дискутирани цените на горивата.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов напомни, че цените на горивата не се образуват от държавното управление.

" В страната има институции, които реализират нужния надзор и дават съответните позволения. Знаете, че образуването на цената за горивата не е функционалност на държавното управление. Формирането на цената на горивата е функционалност на КЕВР. И комисията КЕВР е определена от българския парламент, с цел да може да бъде равно отдалечена както от законодателната, по този начин също и от изпълнителната власт. Даже и КЕВР, както сподели Влади, не е виновна за цената, а това са пазарните правила ", разяснява Цветанов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР