Правителството не може да се спотайва, да угаждат с фалшив

...
Правителството не може да се спотайва, да угаждат с фалшив
Коментари Харесай

Иван Костов: Позицията ни за войната е опасно колеблива, правителството не бива да се спотайва

" Правителството не може да се спотайва, да угаждат с подправен батальон. Те би трябвало да реагират, да заемат позиция, тъй като другояче ще бъдат упрекнати, че те, а не войната в Украйна, са вдигнали цените. Позицията ни е рисково неуверена. Службите ни не са достоверни и не може да им се има вяра. Важно е къде е смелостта на новия боен министър и къде ще застане. Властта да бъде смела, да има кураж и да води хората ".

Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред NOVA NEWS.

Според него всеки високомерен град в Украйна нанася огромна вреда на съветския народ. " Всяка победа на Путин е проваляне за Русия. Как може да атакуват Киев, майката на съветските градове? Сега задачата на Путин е да ги деукрайнизира, тъй като те се сплотиха към своята еднаквост ", сподели още Костов.

По думите му Путин минира гравитацията на Русия като международна мощ. " Православието го разстреляха в тази война. Той отстрани Русия и е най-опасен за своята страна. Като се лиши от всички притежания, остава единствено една озъбена военна мощ. Ще хвърля в смут, само че в никакъв случай няма да притегля ", съобщи Костов.

Според него глобите са ненадейно бърза реакция на Европейски Съюз и НАТО.

" Европа и Западът са река с доста ръкави в спокойна околност, само че в улея на войната тя се е устремила с все по-нарастваща мощ. Този резултат Путин въобще не го е очаквал. Няма по какъв начин НАТО да затвори небето на Русия - това ще докара до война и би било доста неприятно. Голям е рискът спорът да излезе отвън Украйна. Шансът съветската войска да завладее цяла Украйна е доста дребен, прогнозата за дълготрайна война е вярна, а спорът ще донесе премеждия с бедствени мащаби ", уточни Костов. Според него руснаците няма какво да създадат на нуклеарните централи, а просто желаят да причинят енергийна рецесия.

Костов счита, че в случай че отстранят Зеленски, той ще се трансформира в икона, която постоянно ще стои сред Русия и Европа.

" Русия ще се самоизолира за десетилетия напред. Самият Путин се е изолирал и това най-вече ме плаши ", акцентира някогашният министър председател.

Подкрепата за съветския президент у нас е намаляла два пъти от началото на нашествието, сочат изследвания. А Костов счита, че част от нея ще се възвърне след несъмнено развиване на военните дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР