Правителството не е прикривало никакви нарушения. Аз не съм знаел

...
Правителството не е прикривало никакви нарушения. Аз не съм знаел
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Правителството не е прикривало никакви нарушения

Правителството не е прикривало никакви нарушавания. Аз не съм знаел за нарушаванията на „ Лукойл ". Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в предаването „ Защо, господин министър? " по бТВ.

По думите му изказванията на Делян Добрев, че държавното управление оказва помощ на „ Лукойл " да заобикаля глобите на Европейска комисия не са истина.

„ Лукойл " би трябвало да извършва българското законодателство и в случай че има проблем, контролните органи би трябвало да се задействат неотложно. Доколкото знам, това не е по този начин. Става въпрос за нещо радикално друго. „ Лукойл " би трябвало да заявява всеки артикул, който влиза и излиза от България и това може да бъде елементарно тествано. Нарушенията не са на територията на България, способените органи би трябвало да се намесят съществено ", сподели Гвоздейков.

Той разяснява и изказванията на премиера, че в Министерския съвет има повече от един министър на ГЕРБ.

„ Част съм от държавното управление, само че не знам кои тъкмо са препоръчани и номинирани от ГЕРБ. Всички министри са одобрявани както от ГЕРБ, по този начин и от ПП-ДБ. Щом министър председателят споделя, че има номинации на ГЕРБ, може да е по този начин. Не мога да кажа поименно кои са ", сподели Георги Гвоздейков.

Той сподели, че не е склонен с думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че управническата стратегия е неизпълнена на 90%.

„ От самото начало държавното управление работи в неспокойна атмосфера. Това ни кара да бъдем по-отговорни и дейни, с цел да потвърдим, че си вършим работата. Мен това ме стимулира. Вероятно има неточности, само че дано продължим напред. Грешките, които аз позволявам са, че от време на време се поверявам на хората повече, в сравнение с би трябвало и това ми играе неприятна смешка, само че си върша изводите. Получавал съм забележки за това, което съм забавил в процеса на работа ", уточни Гвоздейков.

По отношение на промените в българските железници и закупуването на нови влакове той разяснява, че няма по какъв начин да се избяга от процедурите на Закона за публичните поръчки. „ Положението не е толкоз тежко, тъй като по четирите процедури в една от тях апелираме общо. По другата участник си отдръпна жалбата в края на седмицата. Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на третия участник за краткотрайно прекъсване на процедурата, а ние апелираме четвъртата тъжба във Върховен административен съд. Това е инструмент, който употребяват участниците, с цел да удължат времето и да приготвят документите ", изясни транспортният министър.

По думите му срокът за подаване на документи е 21 ноември и тогава ще бъдат отворени подадените предложения. Според него публичният интерес по тези процедури е голям и никой не би си разрешил да прави нарушавания.

С Плана за възобновяване и резистентност ще придобием най-модерната техника за жп превоза у нас, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР