Правителството не е прикривало никакви нарушения. Аз не съм знаел

...
Правителството не е прикривало никакви нарушения. Аз не съм знаел
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков за „Лукойл“: Правителството не е прикривало никакви нарушения

„ Правителството не е прикривало никакви нарушавания. Аз не съм знаел за нарушаванията на „ Лукойл “. Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков пред Жени Марчева в „ Защо господин министър “.

По думите му изказванията на Делян Добрев, че държавното управление оказва помощ на „ Лукойл “ да заобикаля глобите на Европейска комисия не са истина.

„ Лукойл “ би трябвало да извършва българското законодателство и в случай че има проблем, контролните органи би трябвало да се задействат неотложно. Доколкото знам, това не е по този начин. Става въпрос за нещо радикално друго. „ Лукойл “ би трябвало да заявява всеки артикул, който влиза и излиза от България и това може да бъде елементарно тествано. Нарушенията не са на територията на България, способените органи би трябвало да се намесят съществено “, сподели Гвоздейков.

Транспортният министър разяснява и изказванията на премиера, че в Министерския съвет има повече от един министър на ГЕРБ.

„ Част съм от държавното управление, само че не знам кои тъкмо са препоръчани и номинирани от ГЕРБ. Всички министри са одобрявани както от ГЕРБ, по този начин и от ПП-ДБ. Щом министър председателят споделя, че има номинации на ГЕРБ, може да е по този начин. Не мога да кажа поименно кои са “, сподели Георги Гвоздейков.

Критиките на ГЕРБ

Транспортният министър не е склонен с думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че управническата стратегия е неизпълнена на 90%.

ГЕРБ ще ръководи още, дружно с ПП-ДБ


„ Тя е основана на доста по-дълъг период – 18 месеца. Категорично задухвам, че Министерството на превоза правилно регистрира своите задания, заложени в програмата. От самото начало държавното управление работи в неспокойна атмосфера. Това ни кара да бъдем по-отговорни и дейни, с цел да потвърдим, че си вършим работата. Това ме стимулира. Вероятно има неточности, само че дано продължим напред. Понякога се поверявам на хората повече, в сравнение с би трябвало и това ми играе неприятна смешка, само че си върша изводите. Получавал съм забележки за това, което съм забавил в процеса на работа “, уточни Гвоздейков.

Реформите в българските железници и закупуването на нови влакове

„ Нямам по какъв начин да избягаме от процедурите на закона за публичните поръчки. Положението не е толкоз тежко, тъй като по четирите процедури в една от тях апелираме общо. По другата участник си отдръпна жалбата в края на седмицата. Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на третия участник за краткотрайно прекъсване на процедурата, а ние апелираме четвъртата тъжба във Върховен административен съд. Това е инструмент, който употребяват участниците, с цел да удължат времето и да приготвят документите “, разяснява транспортният министър.

Жп превозът има голям капацитет, тъй като е най-екологичният и ще се опитаме да го създадем относително бърз, разгласи министърът.
По думите му срокът за подаване на документи е 21 ноември и тогава ще бъдат отворени подадените предложения. Според него публичният интерес по тези процедури е голям и никой не би си разрешил да прави нарушавания.

С Плана за възобновяване и резистентност ще придобием най-модерната техника за жп превоза у нас, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР