Правителството назначи още 7 областни управители, но на по-незначителни региони

...
Правителството назначи още 7 областни управители, но на по-незначителни региони
Коментари Харесай

Пламен Янев е новият областен управител на Бургас


Правителството назначи още 7 регионални шефове, само че на по-незначителни райони

Дългоочакваното решение на Министерски съвет за Бургаска област от през днешния ден е реалност – назначен е новият регионален шеф. Това е Пламен Янев – зам. ръководител на Политическа партия Средна европейска класа, която е мандатоносител на ПППП. Това е името, което Флагман.БГ разгласи незабавно след сформирането на ротационното държавно управление, отпред с акад. Николай Денков.

Решението е качено доскоро на формалната страница на държавното управление. В него се споделя още, че той има дълготраен опит в банковия и финансовия бранш, има магистратура „ Застраховане “ и две бакалавърски степени – „ Застраховане и обществени действия “ и „ Стопански и финансов надзор “ от Стопанската академия „ Димитър А. Ценов “ в Свищов.

Назначени са още 7 регионални шефове през днешния ден – на Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.

Ивайло Здравков е назначен за регионален шеф на Велико Търново. До сегашния миг той е бил шеф на Териториалната дирекция на Агенцията по приходите във Велико Търново, а преди този момент е управлявал районната конструкция на Агенцията за държавни вземания. По обучение е правист.

Мария Башева – Венкова е новият регионален шеф на Габрово. Консултант е към Камара на строителите в България, има управнически опит в строителния бранш. Работила е като специалист в дирекция Природен парк „ Българка ” и в Областна администрация – Габрово. Магистър е по технически  и икономически науки от Технически университет – Габрово.

Валентина Кайтазова е назначена за регионален шеф на Пазарджик. През последните години е шеф на Регионално ръководство на образованието-Пазарджик, а  преди този момент работи като старши специалист по организация на междинното обучение в същата институция. Била е шеф на СОУ „ Д-р Петър Берон “-Пазарджик. Кайтазова е магистър по педагогика от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Владимир Димитров поема поста регионален шеф на Разград. Цялата му кариера минава в частния бранш в сферите на търговията и строителството. Магистър е по обществена администрация от Варненски свободен университет " Черноризец Храбър ".

Данаил Ковачев е назначен за регионален шеф на Русе. Бил е шеф на полицейския сектор – Иваново и шеф на районно управление (на МВР) „ Полиция “  Две могили,  към ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе. През последните години е работил в компания в областта на сигурността и защитата. Завършил е  „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред ” в   Академията на Министерство на вътрешните работи в София, магистър е по право от Русенския университет " Ангел Кънчев ".

Захари Сираков е новият регионален шеф на Смолян. По специалност е правист, приключил е Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ". Работил е като юрист в Регионалната ревизия по околна среда и водите в Смолян. Сираков е бил общински консултант в града в интервала 2011 година – 2015 година През по-голяма част от кариерата си е работил като юрист.

Добромир Добрев е назначен за регионален шеф на Шумен. В интервала 2002-2013 година е бил  шеф на Регионалния инспекторат по обучение в Шумен. Добрев е професор и учител в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “ по политология, философия, нравственос и районна и сигурност. Бил е шеф на Средно учебно заведение „ Йоан Екзарх Български “ в Шумен. Завършил е Държавния университет в Санкт Петербург със компетентност учител по философия и социално-политически дисциплини.

Правителственото решение за назначенията е признато неприсъствено.

Пламен Янев до момента беше заместник-областен шеф на Бургас в служебното държавно управление. Той резервира поста си до сегашния миг, откакто бе назначен още по времето на първото държавно управление на ПППП.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР