Правителството нарушава собствения си имунизационен план срещу Ковид-19. То е

...
Правителството нарушава собствения си имунизационен план срещу Ковид-19. То е
Коментари Харесай

Шефът на личните лекари в Пловдив: Преди се раздаваха кебапчета, а сега – ваксини

 " Правителството нарушава личния си имунизационен проект против Ковид-19. То е написало, предложило и приело този проект, съгласно който все още би трябвало да се имунизират хората от 4-та фаза – възрастните и тези с хронични болести. А сега се ваксинират младите и здравите, както и личния състав на редица предприятия. Това ми наподобява доста на предизборна кампания- преди години се раздаваха кебапчета, а в този момент – ваксини ".

Това разяснява в ефира на районната стратегия на Дарик радио Пловдив доктор Костадин Сотиров - ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. 

По думите му, не може за имунизационните кабинети да има безграничен брой ваксини, а за персоналните лекари да няма и да се постанова те да чакат на опашки, с цел да получат по едвам 10 ваксини за техните пациенти.

Той разяснява и мобилните екипи, които потеглиха да имунизират хората по отдалечените места и в доста огромни компании. Според него, доста противоречиво е по нормативна база дали те имат право да вършат имунизации, още повече, че имунизирането би трябвало да се прави от персоналните лекари, които са на място и познават своите пациенти, могат да проследят положението ми след слагането на имунизацията, както и и страничните реакции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР