Правителството на Южна Корея даде на болничните лекари срок до

...
Правителството на Южна Корея даде на болничните лекари срок до
Коментари Харесай

Южна Корея: Правителството заплашва болничните лекари със санкции, ако протестите продължат

Правителството на Южна Корея даде на болничните лекари период до края на февруари да се върнат на работа или да бъдат изправени пред правосъдно гонене и загуба на здравна подготовка поради дни на митинги, които прекъснаха обслужването на пациентите в доста лечебни заведения. Много медицински интервенции бяха отсрочени и пациентите бяха принудени да се върнат вкъщи преди привършване на болничното лекуване.

Две трети от локалните и практикуващите лекари в страната са напуснали работа в символ на митинг

против държавния проект за увеличение на броя на студентите в университетските медицински учебни заведения, което съгласно него е дефицит на медицински личен състав в застаряващото общество.

„ Като се има поради сериозността на обстановката, държавното управление насочва финален апел към лекарите да се върнат “, сподели министърът на сигурността Лий Санг-мин в изказвания, добавяйки, че лечебните заведения са в безпорядък и службите за незабавна помощ са на рисково равнище.

„ Ако се върнете в болничното заведение си до 29 февруари, няма да носите отговорност за това, което към този момент се е случило “, държавният чиновник предизвести лекарите, призовавайки ги да помнят, че гласовете им „ ще се чуват по-силно и по-ефективно “, когато са в близост към пациентите.

Правителството по-рано предизвести, че евентуално може да предприеме правни дейности

против лекари, които не съблюдават заповедта за връщане на работа, в това число наказателно гонене, възможен арест и лишаване на медицинския им лиценз.
Частният медицински бранш не взе участие в стачката, само че прикани държавното управление да анулира проекта си за увеличение на броя на студентите в медицинските учебни заведения.

Общественото мнение наподобява поддържа проекта, който беше управляван от самия президент на Южна Корея Юн Сук Йол. По него броят на новите студенти по медицина ще се усилва с 2000 годишно, като в същото време се уголемява правната отбрана против правосъдни каузи и преследвания.

Скорошна анкета в страната сподели, че към 76% от интервюираните утвърждават проекта, без значение от политическата принадлежност, до момента в който друга анкета сподели, че рейтингът на утвърждение на Юн се е повишил до 41,9%, надминавайки равнището му за първи път от 40% след месеци.

Той също по този начин дава тласъци за младите лекари да специализират в сериозни дисциплини, като педиатрия и обща хирургия, само че също по този начин да работят в районни области, където дефицитът на лекари е по-сериозен.

Критиците на законопроекта споделят, че проектът на държавното управление цели просто да завоюва повече гласове на общите избори през април.

В опит да смекчат обстановката, професори по медицина от Националния университет в Сеул приканиха управляващите да отсрочат дебата по законопроекта за след изборите.

 

 

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР