Правителството на Южна Африка е щяло да арестува руския президент

...
Правителството на Южна Африка е щяло да арестува руския президент
Коментари Харесай

ЮАР: Путин щеше да бъде арестуван при влизане на територията на страната

Правителството на Южна Африка е щяло да арестува съветския президент Владимир Путин при негово вероятно влизане територията на страната, се споделя в писмена декларация на министерството на правораздаването, която опозиционният Демократичен алианс разгласява през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Срещу съветския президент има издадена интернационална заповед за арест

След месеци на неустановеност Южна Африка и Русия оповестиха предходната седмица, че Путин няма да пътува до Южна Африка за срещата на върха на организацията БРИКС. Вместо това той ще се включи посредством видеовръзка във форума в Йоханесбург от 22 до 24 август, който сплотява Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Демократичният алианс, дружно с правозащитната организация " Амнести Интернешънъл ", заведоха дело в съд в Претория, с цел да принудят държавното управление да арестува Путин, в случай че той влезе в страната. Изпълнителната директорка за южноафиканския клон на " Амнести Интернешънъл " Шенила Мохамед назова декларацията " победа за върховенството на закона и интернационалното правораздаване, само че най-важното - победа за жертвите в Украйна ".

Руският президент упрекна Полша, че има териториални упоритости в някогашния Съветски съюз

Срещу Путин има издадена интернационална заповед за арест поради хипотетични военни закононарушения, осъществени в Украйна. Южноафриканският президент Сирил Рамапоса сподели, че Москва е предизвестила Южна Африка, че вероятно арестуване на Путин ще бъде еднакво на " оповестяване на война ".

Южна Африка е подписала учредителния контракт на Международния углавен съд в Хага, който издаде заповедта за арест на Путин и бе подложена на напън от интернационалната общественост да арестува Путин, в случай че отиде на форума.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР