Правителството на Венецуела заяви, че в неделя е осуетило ''инвазия

...
Правителството на Венецуела заяви, че в неделя е осуетило ''инвазия
Коментари Харесай

Въоръженото нахлуване по море във Венецуела е било инсценировка?

Правителството на Венецуела съобщи, че в неделя е осуетило ''инвазия на терористични наемници'', които създали опит да обхванат в страната с моторни лодки от Колумбия. Противниците на режима в Каракас обаче дефинираха събитията като инсценировка.

Известно е, че президентът Николас Мадуро неведнъж упреква политическите си съперници, че желаят да го изхвърлят от власт благодарение на Съединени американски щати – събитие, с което съгласно мнозина той оправдава политическите арести на съперниците на ръководството му.

По думите на вътрешния министър на Венецуела Нестор Реверол терористичната група е акостирала рано сутринта в неделя на брега в региона Ла Гуайра – на към 30 км от столицата Каракас, осведоми Ройтерс.

Въоръжено навлизане по море във Венецуела

,,Опитали са се да нахлуят по море, като са имали за задача да извършат поредност от терористични актове в страната, както и да унищожават членове на правителството'', добави Реверол.

От държавното управление оповестиха още, че осем от терористите са били убити, а двама арестувани. Стана ясно още, че една от лодките им е потънала и кораби на армията търсят оживели в региона на Ла Гуайра.

Според опозиционния водач Хуан Гуайдо дейностите на държавното управление за терористичната група са инсценировка, с цел да се отклони публичното внимание от действителните проблеми в страната.

От Външното министерство на Колумбия също се включиха, пояснявайки, че това е следващият опит на Мадуро да отвлече вниманието от ''масовия апетит, на който е подложен венецуелският народ''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР