Правителството на Великобритания ще представи днес нов пакет санкции срещу

...
Правителството на Великобритания ще представи днес нов пакет санкции срещу
Коментари Харесай

Times: Нови британски санкции може да засегнат активи на руски енергийни компании

Правителството на Англия ще показа през днешния ден нов пакет наказания против Русия, които може да обиден активите на съветските енергийни компании, заяви вестник „ The Times “.

Според източници на изданието от кабинета, рестрикциите плануват заледяване на активи и възбрана за влизане на територията на страната, като ще се разгръщат върху физически и юридически лица от „ стратегическо значение “ за управляващите в Русия.
Борел: Европейският съюз работи над нови наказания против Русия
Европейският съюз работи над нови наказания против Русия, които могат да лишат Москва от артикули, нужни за осъществяване на стратегически...
Прочети повече
В неделя външният министър на Англия Елизабет Тръс съобщи в изявление за телевизия Sky News, че управляващите в страната ще внесат промени в настоящото законодателство, с цел да имат опция да разширят санкционния лист.

„ В момента можем да вкарваме наказания само против тези, които са директно въвлечени в активността по дестабилизирането на Украйна. Смятаме да разшири листата, тъй че всяка компания, представляваща интерес за Кремъл и съветския режим, да може да попадне под ударите на глобите “, сподели тя.

Тръс отхвърли да разкрие съответни детайлности по отношение на бъдещите рестрикции, като само акцентира, че „ нищо не е изключено “ във връзка вероятни ограничения против собствеността на огромни съветски предприемачи, които живеят в Лондон. Тя акцентира, че при положение на съветско навлизане в Украйна Германия е подготвена да се откаже от газопровода „ Северен поток-2 “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР