Правителството на Великобритания планира първи бюджет след Brexit за 6

...
Правителството на Великобритания планира първи бюджет след Brexit за 6
Коментари Харесай

Великобритания стяга първи бюджет след Брекзит

Правителството на Англия възнамерява първи бюджет след Brexit за 6 ноември, една седмица след предстоящата дата за овакантяване на Европейския съюз, заяви финансовият министър Саджид Джавид пред английските медии, представени от БГНЕС.
" Това ще бъде първият бюджет след излизането от Европейски Съюз. Ще изложа нашия проект за оформяне на бъдещата стопанска система и ще задвижвам началото на нашата инфраструктурна гражданска война. Това е вярното и отговорно нещо, което би трябвало да създадем - би трябвало да продължим с ръководството ", добави той.
Бюджетът, първият за Джавид като министър, се чака да се основава на оферти, които той изложи предишния месец, за инфраструктура като лечебни заведения и железници.
Въпреки това, Джон Трикет, представител на кабинета на Лейбъристката партия, е песимистичен, че бюджетът ще бъде признат по проект, откакто опозиционните партии заплашват да смъкват държавното управление на Джонсън, а самият министър председател упорства за предварителни избори.
" Бих се изненадал, в случай че има бюджет на тази дата, защото те нямат визия дали предлагането за Brexit ще премине в Камарата на общините или не ", сподели той пред BBC. 
Англия и Европейски Съюз са в договаряния на последно равнище, с цел да обезпечат съглашение за бракоразвод преди последната двудневна среща на върха на европейските водачи в Брюксел, започваща в четвъртък.
Премиерът Борис Джонсън упорства Англия да напусне блока на 31 октомври, както е планувано, даже без съглашение. Но английските депутати предишния месец одобриха закон, който изисква той да изиска отсрочване на Brexit, в случай че до края на срещата на върха не бъде финализирана никаква договорка. Остава неразбираемо по какъв начин Джонсън има намерение да работи в такава обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР