Правителството на Великобритания обяви конкурс за търсене на алтернативи на

...
Правителството на Великобритания обяви конкурс за търсене на алтернативи на
Коментари Харесай

Великобритания ще произвежда ядрено гориво, отказва се от руското

Правителството на Англия разгласи конкурс за търсене на други възможности на съветското нуклеарно гориво и диферсификация на мощностите за неговото произвеждане. За целта е основан Фонд за нуклеарно гориво, който разполага със 75 милиона паунда. С помощта на фонда се възнамерява да се даде опция на английските оператори на атомни електроцентрали за потребление на повече нуклеарно гориво, създадено на Острова, заяви " Комерсант ".

Британските управляващи считат, че тази самодейност ще подтиква вложенията в нови и надеждни мощности при производството на гориво. Както се прецизира в прессъобщението на уеб страницата на английското държавно управление,  в момента Русия ръководи 20% от потенциала за преправка на уран и 40% от потенциала за обогатяване на уран на международно равнище.

„ Този капиталов пакет за сигурност укрепва енергийно Великобритания, осигурявайки достъп до безвредни и надеждни доставки на гориво, създадено в страната, като в същото време влияе на съветското въздействие, създавайки повече работни места и благоприятни условия за експорт “, заяви зам.-министрът по въпросите на енергетиката и климата Грем Стюарт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР