Правителството на Великобритания обяви днес, че въвежда пределни цени на

...
Правителството на Великобритания обяви днес, че въвежда пределни цени на
Коментари Харесай

Великобритания въвежда таван на тока и природния газ за бизнеса и за бита


Правителството на Англия разгласи през днешния ден, че вкарва пределни цени на електрическата енергия и природния газ за бизнеса и за потребителите в публичния бранш, с цел да им окаже помощ на фона на повишаващите се енергийни разноски, заяви Ройтерс.

Установяват се пределни цени на едро на електрическата енергия за икономически консуматори от 211 английски лири (около 241 евро) за мегаватчас. За природния газ те са 75 английски лири за мегаватчас (близо 86 евро). Тези цени, които ще бъдат доказани на 30 септември, са под 50 % от цените на едро на енергийните запаси, които се чакат през зимата, разгласи английското държавно управление.

Премиерът на Англия Лиз Тръс съобщи, че по този метод ще бъде оказана помощ на доста бизнеси " да изкарат зимата ", съобщи Асошиейтед прес.

Мярката влиза в действие на 1 октомври и ще е годна до 31 март 2023 година Тя ще важи както за компаниите, по този начин и за потребителите на сила от публичния бранш, измежду които са и лечебните заведения, и учебните заведения. 

Подобна мярка е в действие за битовите консуматори във Англия. Правителството в Лондон разгласи, че тя става годна и за семействата в Северна Ирландия. 

Британското държавно управление ще компенсира доставчиците на електрическа енергия и на природен газ, защото те ще ги продават в уловията на лимитирани цени на едро.

Управляващите в Лондон чакат въвеждането на пределни цени на на електрическата енергия и природния газ да ограничи галопиращата инфлация в Обединеното кралство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР