Правителството на Великобритания обеща да предостави 45 000 визи за

...
Правителството на Великобритания обеща да предостави 45 000 визи за
Коментари Харесай

Великобритания обеща 45 000 визи за сезонни селскостопански работници

Правителството на Англия даде обещание да даде 45 000 визи за сезонни служащи в селскостопанския бранш през идната година макар апелите на ръководещата Консервативна партия за понижаване на имиграцията, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

След спада по време на пандемията, чистата миграция непрестанно се усилва и се чака тази година да доближи рекордно високи стойности, оповестяват английските медии. Официалните данни се чакат този месец.

Твърдолинейният министър на вътрешните работи Суела Брейвърман съобщи на конференция в Лондон в понеделник, че " няма основателна причина " Англия да не може да образова личните си водачи на камиони и берачи на плодове, с цел да понижи имиграцията.

Но Даунинг стрийт отбрани решението за наново издаване на визи.

Настоящите правила " ни обезпечават еластичност да променяме системата според от потребностите на Обединеното кралство ", съобщи представител, като добави, че Англия има " исторически невисок " % на безработица.

Обявяването на разпределението на визите идва дружно с нов пакет от ограничения за подкрепяне на земеделската промишленост.

Британските аграрни производители се сблъскват с възходящи разноски, подбудени от нарушаването на веригите за доставки вследствие на пандемията и войната в Украйна, които покачват цените на торовете, фуражите, горивата и силата.

По-строгите правила за имиграцията след Брекзит, който постави завършек на свободното придвижване в страните - членки на Европейски Съюз, затрудниха наемането на служащи от блока, на които английското селско стопанство обичайно разчита.

Индустрията е изправена и пред конкуренцията на вносните артикули.

Преди срещата на върха " От фермата до вилицата на Англия ", проведена от Даунинг стрийт, държавното управление съобщи, че ще даде на фермерите по-голяма отбрана в бъдещите търговски покупко-продажби и ще даде приоритет на новите благоприятни условия за експорт.

" Британското земеделие и английските артикули просто не могат да бъдат на назад във времето. Знам, че някои от вас са се чувствали по този начин в предишното ", съобщи министър-председателят Риши Сунак в отворено писмо до английските фермери.

През февруари предходната година държавното управление разгласи, че през тази година на фермерите ще бъдат предоставени безплатни средства в размер на повече от 168 млн. паунда (193 млн. евро), с цел да " подтикват развиването на нови технологии и новаторски способи на земеделие ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР