Правителството на Унгария ще предостави на гражданите възможността да получат

...
Правителството на Унгария ще предостави на гражданите възможността да получат
Коментари Харесай

Унгария предлага 3-та доза Covid ваксина от август

Правителството на Унгария ще даде на жителите опцията да получат трета доза ваксина COVID-19 , започвайки от август , съобщи в петък министър председателят Виктор Орбан, оповестява АП.

Третата доза ще бъде налична за всички хора, без значение от възрастта или коя ваксина са получили в началото , сподели Орбан в изявление за публичното радио. Правителството предлага, само че не изисква трета доза да се ползва най-малко четири месеца след втората и лекарите могат да изберат дали да дават на пациентите друга ваксина от получената по-рано.

" Няма причина да се опасяваме от трета доза ваксина . Ако хората не се опасяват от това и възприятието им за сигурност се усилва, в случай че я получат, тогава за какво да им пречим ", разяснява Орбан.

Унгария предлага бустерни дози на фона на опасенията , че някои ваксини не обезпечават цялостна отбрана от COVID-19 за всички имунизирани . През май Обединените арабски емирства и Бахрейн оповестиха, че ще предложат трета доза на някои хора, получили китайската Sinopharm, след опасения по отношение на незадоволителното развиване на антитела, които защищават от вируса.

В Унгария, която също употребява имунизацията Sinopharm, някои също показаха терзание, че не са изцяло предпазени от COVID-19, и желаеха трети дози.
 Израел стартира с трета доза Pfizer за възрастни със слаба имунна система
Израел стартира с трета доза Pfizer за възрастни със слаба имунна система

Увеличаване на имунизацията поради бързото разпространяване на разновидността Делта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР