Правителството на Унгария отказа среща с пристигналите в Будапеща американски

...
Правителството на Унгария отказа среща с пристигналите в Будапеща американски
Коментари Харесай

Унгарското правителство отказа среща с американски сенатори, пристигнали в Будапеща

Правителството на Унгария отхвърли среща с пристигналите в Будапеща американски сенатори, написа The Washington Post.

Посочва се, че двупартийна делегация от американски сенатори е пристигнала през вчерашния ден на публично посещаване в унгарската столица и е призовала държавното управление на страната неотложно да одобрит приемането на Швеция в НАТО, защото Унгария е единствената членка на Алианса, която към момента не го е направила.

Сенаторът-републиканец Том Тилис съобщи на конференция в американското посолство, че утвърждението от Унгария на присъединението на Швеция към Алианса би било " огромна услуга за свободолюбивите нации по света ".

Сенаторът от Демократическата партия Джийн Шейхин съобщи, че е разочарована от обстоятелството, че нито един член на унгарското държавно управление не е приел поканата да се срещне с американската делегация, само че тя е настроена оптимистично и се надява, че унгарската страна въпреки всичко ще утвърди приемането на Швеция в НАТО.

Същевременно сенаторът-демократ Крис Мърфи означи, че отводът на държавното управление на Унгария да се срещне с делегацията от Съединени американски щати наподобява " чудноват и обезпокоителен ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР