Правителството на Унгария може да се откаже от правомощията си

...
Правителството на Унгария може да се откаже от правомощията си
Коментари Харесай

Орбан дава знаци, че се отказва от управлението с укази

Правителството на Унгария може да се откаже от пълномощията си да ръководи с укази в края на май. Това разгласи унгарският министър председател Виктор Орбан по време на визитата си Сърбия.

Обявлението на Орбан пристигна, откакто двама мъже бяха арестувани по-рано тази седмица поради сериозни към унгарското държавно управление изявления във " Facebook ", което провокира бурни реакции измежду унгарската общност.
 Орбан отхвърли решенията на евросъда, твърдият метод към мигранти остава
Орбан отхвърли решенията на евросъда, твърдият метод към мигранти остава

Конституцията на Унгария е първостепенна, Европейски Съюз няма да успее, разяснява той

Това също по този начин следва седмици на остра рецензия от страна на унгарската съпротива, интернационалните правозащитни организации и Европейския парламент, като някои критици акцентират, че Унгария се е трансформирала в тирания .

Съгласно закона за изключителното състояние, признат в края на март като отговор на рецесията с новия ковид, държавното управление на Унгария може да ръководи посредством укази без ограничаване във времето. Хора, които популяризират погрешни или изкривени обстоятелства съгласно вижданията на управляващите, и които биха могли да пречат на отбраната на здравето на обществеността, или биха могли да разтревожат или пропагандират огромен брой хора, са застрашени да бъдат тикнати няколко години в пандиза .
 Плевнелиев и 70 евролидери се оповестиха против
Плевнелиев и 70 евролидери се оповестиха против " отравящия европейските идеали " Орбан

Искат незабавни дейности за отбрана на демокрацията в Унгария и в Европейски Съюз

Правителството настоя, че законът е нужен, с цел да му разреши да взема решения по време на рецесията. " Успешно защитихме страната си ", увери Орбан, като добави, че Унгария била работила демократично и че откакто изключителните ограничения бъдат анулирани, тя ще се върне към естествена парламентарна система.

Орбан акцентира, че рецензията към спорните ограничения била голословна . " Ние даваме късмет на всеки да се извини на Унгария за несправедливите обвинявания ", означи той.
 Орбан отново атакува Сорос, инспирирал рецензиите против изключителните му пълномощия
Орбан отново атакува Сорос, инспирирал рецензиите против изключителните му пълномощия

Сорос е обичана негова мишена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР