Правителството на Унгария може да се откаже към края на

...
Правителството на Унгария може да се откаже към края на
Коментари Харесай

Унгарското правителство може да се откаже към края на юни от извънредните си пълномощия

Правителството на Унгария може да се откаже към края на юни от изключителните си компетенции според от развиването на пандемията, съобщи Ройтерс, като се базира на Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на премиера Виктор Орбан.

През март Орбан си обезпечи правото за неопределен срок да ръководи с укази в битката с разпространяването на ковид.

Това породи рецензии от страна на правозащитни групи, няколко страни от Европейски Съюз и от Европейската комисия. Орбан изясни, че специфичните компетенции могат да бъдат анулирани когато и да е от Народното събрание, където неговата партия "Фидес " има болшинство от две трети.

Орбан ще ръководи с укази

Извънредното законодателство планува лице, което съзнателно популяризира погрешна информация, която да тормози популацията или да подкопае битката с вируса, може да бъде наказано на затвор до пет години.

"Правителството може да се откаже от своите специфични изключителни пълномощия към края на юни, в случай че има смяна в епидемиологичната обстановка ", съобщи Гуяш на онлайн конференция. Той добави, че поради намаляването на броя на новозаразените държавното управление обмисля да отслаби ограничаващите ограничения в Будапеща от идната седмица. Ограниченията бяха към този момент вдигнати значително в множеството региони на Унгария, напомня Ройтерс, цитиана от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР