Правителството на Украйна реши да ликвидира авиостроителния концерн Антонов –

...
Правителството на Украйна реши да ликвидира авиостроителния концерн Антонов –
Коментари Харесай

Украйна реши да ликвидира авиостроителния концерн "Антонов"

Правителството на Украйна реши да ликвидира авиостроителния тръст " Антонов " – компания, известна с производството на най-големия транспортен аероплан в света. Бъдещето на " Антонов " към момента не е ясно, макар че на инженерите беше дадено да бъдат преместени в друга компания. " Руски дневник " напомня най-големите достижения на компанията, чиито корени са надълбоко преплетени със руската история.
 Ан-6 на една от полярните станции в Антарктика през 1967г. Снимка: Г. Капосов/РИА Ан-6 на една от полярните

Легендарният руски авиостроителен тръст е основан в Сибир малко след края на Втората международна война през 1946г. През 1952г. той е изместен в Киев, където се намира и до през днешния ден.

 Герой на социалистическия труд и основен дизайнер Олег Антонов. Снимка: Василий Малишев/РИА Герой на социалистическия

Съветският самолетен дизайнер Олег Антонов е първият основен конструктор на компанията, която след гибелта му през 1984г. е именувана на него.

 Ан-24. Снимка: Сергей Преображенски/ТАСС Ан-24. Снимка: Сергей

Ан-24 е именит пътнически аероплан с две турбини, въведен в употреба през 1962г. Той към момента се употребява от самолетните компании и лети на разстояние до 1000км. в Русия и някогашните руски републики. Построени са над 1300 броя Ан-34С.

 Скачане с парашут от Ан-12 по време на фестивал през 1967г. Снимка: А. Поликашин/РИА Скачане с парашут от

Транспортният аероплан Ан-12 навърши 60 години през 2017-та. Въпреки огромната си възраст, той към момента служи правилно. В продължение на години Ан-12 и неговият по-голям сътрудник - Lockheed C-130 Hercules, бяха най-използваните транспортни самолети в света. " Антонов " става първият руски аероплан, който съумя да улесни всеобщите кацания както на парашутисти, по този начин и на военно съоръжение.

 Ан-22 Ан-22 " Антей " по време на

Уникалната характерност на Ан-22 турбовитлов транспортен/пътнически аероплан е неговата опция да излетява и каца на неприятни въздушни трасета и неподготвени летища на отдалечени места.

 Космическата совалка Космическата совалка

Построен е единствено един Ан-225 " Мрия " (Мечта на украински) - един от най-големите транспортни самолети в света. Той слага над 2000 международни върха, в това число за превозване на най-тежки товари. Около 50 транспортни средства могат да се поберат в самолета. Ан-225 може да транспортира извънкорпусни товари, даже и галактическата совалка " Буран ".

 Ан-124 транспортира пътническия аероплан Сухой Суперджет 100 (SSJ 100) през 2014г. Снимка: Марина Лисцева/ТАСС Ан-124 транспортира

Ан-124 " Руслан " е най-големият сериен повдигач в света, употребява се както в гражданската, по този начин и във военната авиация. Един от най-известните и известни транспортни самолети, който може да транспортира до 880 бойци.

 Ан-74 на Северния полюс, 2004г. Снимка: РИА Ан-74 на Северния полюс,

Обичайно строен да устоя на тежки арктически условия, транспортният Ан-74 може да работи на покрити със сняг груби площи, както и на температури до -60°С. Самолетът се употребява за определяне и обслужване на плаващи станции или за водене на ледникови патрули и риболовно разузнаване.

 Тестовият водач Владимир Такаченко в Ан-32 през 1986г. Снимка: Вадим Денисов/РИА Тестовият водач Владимир

Военният транспортен Ан-32 е планиран и създаден само за експорт. Той може да лети при рисково горещи условия – при температури над 50°С, и се употребява в Индия, Ирак, Ангола и Колумбия.

 Качване на овце в Ан-2 в Узбекистан през 1967г. Снимка Качване на овце в Ан-2 в

След рухването на Съветския съюз разработчиците на " Антонов " си сътрудничат с Русия, а сред 2011 и 2015 гг. той беше част от взаимно дружество с " Руска обединена самолетна корпорация ".

 Ан-70 на XXI-я авиокосмически салон. Снимка: Марина Лисцева/ТАСС Ан-70 на XXI-я

Поради напрегнатите връзки сред Украйна и Русия, производството на Ан-70 беше прекъснато, а с него и проектите транспортният аероплан да бъде включен във Въздушните сили на Русия.

 Ан-225 през 1989г. Снимка: Игор Костин/РИА Ан-225 през 1989г. Снимка:

След като беше прекъснато съдействието с Русия, компанията изпадна в рецесия.

 Представяне на нвия Ан-132 в Киев през 2016г. Снимка: Vostock-Photo

В резултат на това доста украински експерти и инженери се реалокираха в Русия, само че " Антонов " към момента търси нови благоприятни условия. Компанията възнамерява да замести създадените в Русия самолетни съставни елементи с задгранични аналози до края на 2017г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР