Правителството на Уганда преговаря с турската строителна компания Yapi Merkezi

...
Правителството на Уганда преговаря с турската строителна компания Yapi Merkezi
Коментари Харесай

Фирма от балканска държава е фаворит за голям жп проект в Африка

Правителството на Уганда договаря с турската строителна компания Yapi Merkezi за строителството на 273-километрова жп линия от границата с Кения до столицата Кампала, оповестява Quartz. Проектът в началото беше предоставен на китайска компания, само че за 8 година не беше реализиран никакъв триумф.

Със строителите от южната ни съседка към този момент е подписан меморандум за съгласие, като в Уганда се надяват изпълнителят да помогне и за намирането на финансиране. Сумата е сериозна - 2,3 милиарда $.
 В Африка Китай строи пътища, а Европа брои инсекти
В Африка Китай строи пътища, а Европа брои инсекти

Китайските компании се оправят надалеч по-ефективно с реализирането на планове в Африка от европейските си съперници. Докато едните строят, другите се пробват да наложат своите полезности.

Парите се оказаха проблем и за Пекин - значително от африканските планове се оказват прекомерно скъпи инициативи за локалните държавни управления и, в случай че в някои случаи това се оказва опция комунистическата страна да получи достъп да вземем за пример до пристанища вместо дължимото, то през предходната година се наложи да се отписват неприятни заеми в 17 страни на континента. Затова и китайската Exim Bank отхвърли да финансира жп плана в Уганда.

Yapi Merkezi сега строи жп линия в Танзания, като това прави сюжета още по-комплексен. В Уганда съществено обмислят вид целият огромен жп план да се преориентира в тази посока, като по линията се чака забележителен товарен трафик. Това би било удар по Кения, където с китайско финансиране беше издигната 730-километрова жп линия до едно от значимите пристанища на страната.
 Германски политик с танзанийски корени: Спрете помощите за Африка
Германски политик с танзанийски корени: Спрете помощите за Африка

Според Джо Чиало Западът би трябвало да ускори икономическото си съдействие със страните от Черния континент

През 2022 година Уганда към този момент " отряза " друга строителна компания от комунистическата страна, този път - поради липса на напредък по план за 7 водни електроцентрали за 223 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР