Правителството на Турция е обвинявано, че криe реалният мащаб на

...
Правителството на Турция е обвинявано, че криe реалният мащаб на
Коментари Харесай

Правителството на Турция обвинено, че криe реалният брой на заразените с Covid-19

Правителството на Турция е упреквано, че криe действителният мащаб на епидемията от ковид в страната, откакто здравният министър разкри, че ежедневните данни за инфектираните на ведомството отразяват единствено пациентите със признаци и не всички случаи с позитивна проба, осведоми Агенция Франс Прес.

Министър Фахретин Коджа призна на конференция в сряда вечерта, че от 29 юли Турция оповестява броят на пациентите, които са лекувани в лечебни заведения или в домашни условия . В статистиката не са включени позитивните проби, само че без признаци, което е основен индикатор по какъв начин се популяризира епидемията във всяка страна.

Ние приказваме за хора със признаци, заяви министърът и добави, че това е ежедневната статистика на броя на инфектираните с ковид.

Информацията провокира необятно неодобрение в обществените мрежи, като хората приканват държавното управление да разкрие действителната картина на разпространяване измежду популацията от 83 милиона души. В " Туитър " се популяризира хаштаг " Какъв е броят на случаите? " на турски език.

Министърът направи коментара, откакто депутатът от опозицията Мурат Емир съобщи, че действителният брой на инфектираните в Турция е 19 пъти по-висок от съобщаваните всеки ден данни от турското държавно управление.

Но Коджа увери, че информацията е правилна.

Емир отвърна на здравния министър, че никой не има вяра на оповестената статистика.

" Правителството се бори против цифрите вместо против епидемията ", акцентира той.

Турската здравна асоциация, която от месеци упреква държавното управление в неразкриване на цялостната картина, прикани за бистрота.

В сряда държавното управление заяви за 1391 нови случая и 65 умряли. От началото на пандемията в Турция има 318 000 инфектирани и 8195 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР