Правителството на Тереза Мей оцеля при вота на недоверие. В

...
Правителството на Тереза Мей оцеля при вота на недоверие. В
Коментари Харесай

Тереза Мей започна консултации с опозицията в търсене на решение за Брекзит

Правителството на Тереза Мей оцеля при вота на съмнение. В поддръжка на консервативното държавно управление гласоподаваха 325 депутати, срещу - 306. Минути след вота Тереза Мей за следващ път даде обещание, че ще докара Брекзит до край. Тя стартира съвещания с представителите на всички политически сили и до понеделник да показа проект Б за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Без изненади - по този начин мина снощният избор на съмнение в английския парламент. Макар и да загуби при гласуването за договорката за Брезкит, Тереза Мей въпреки всичко получи поддръжката на Народното събрание и с 325 гласа " за " и 306 " срещу ", консверваторите остават на власт.

Веднага след гласуването започнаха и консултациите с водачите на опозицията. На " Даунинг стрийт " 10 пристигнаха представители на Шотландската национална партия и партията на Уелс " Плайд камри ". Основната цел е да се откри консенсус по какъв начин да бъде сбъднат Брекзит, тъй че да бъде избегнат безпорядък и да не се стигне до нов референдум.

Лидерът на Лейбъристите Джеръми Корбин, обаче, отхвърли да се срещне с Тереза Мей, а тя не скри разочарованието си.

Тереза Мей, министър председател на Англия: Тази вечер получихме поддръжката на Народното събрание и това ни дава опция да се фокусираме върху Брекзит. Британските жители ясно ни демонстрираха какво желаят и възнамерявам да извърша волята им, а точно - да напуснем Европейския съюз. Време е политическите водачи да не помнят за персоналните си ползи и да стартират да се борят за богатството на народа.

Корбин, който свика вота на съмнение, продължава да упорства за оставка на държавното управление. Лейбъристите допълват и че единственият вид да поддържат Тереза Мей, е в случай че тя изрично съобщи, че Брекзит без договорка е вид, който няма да допусне.

В редиците на опозицията обаче също има разединение - част от съпартийците на Корбин го приканиха да не става мълчалив съизвършител в напускането на Европейски Съюз и въпреки всичко да стартира договаряния с държавното управление.

В понеделник Тереза Мей би трябвало да показа проект " Б " за излизането на Англия от Европейски Съюз. Вариантите за него са минимум шест. Повторно гласоподаване на актуалната договорка, предоговарянето ѝ, избори, втори реферндум, още един избор на съмнение или излизане без съглашение.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР