Правителството на Тайван започна разследване на притежаваната от Китай платформа

...
Правителството на Тайван започна разследване на притежаваната от Китай платформа
Коментари Харесай

Тайван започна разследване срещу TikTok


Правителството на Тайван стартира следствие на притежаваната от Китай платформа за обществени медии " TikTok " по съмнение за нелегално ръководство на дъщерно сдружение на острова и предизвести, че платформата за обществени медии се употребява от Пекин за разпространяване на дезинформация, съобщи Ройтерс.

" TikTok ", който не се употребява необятно в Тайван, беше под напън най-много в Съединените щати заради опасения, че Китай ще получи достъп до персоналните данни на потребителите, което компанията отхвърля. В изказване късно в неделя Съветът по континенталните въпроси на Тайван, определящ политиката за Китай, съобщи, че на 9 декември работна група към кабинета е разкрила, че " TikTok " е обвинен в „ противозаконни търговски интервенции “ в Тайван.

Тайванският вестник Liberty Times заяви, че притежателят на " TikTok ", " ByteDance ", е основал дъщерно сдружение на острова, с цел да популяризира бизнес, което опонира на тайванския закон, че китайските обществени медийни платформи нямат право на търговски интервенции на острова.

Съветът по въпросите на континенталната част, в отговор на този отчет, съобщи, че работната група на кабинета е разкрила, че в действителност има подозрение за нарушаване на закона и правосъдните органи проверяват.

„ През последните години континенталната страна употребява къси видео платформи като " TikTok " за осъществяване на когнитивни интервенции и навлизане против други страни и съществува огромен риск китайското държавно управление да събира персонална информация на потребителите “, прибавя той.

" TikTok " не отговори незабавно на искане за коментар. Тайван не разрешава необятен набор от китайски бизнес интервенции на острова от обществени медийни платформи до високо ценената промишленост за произвеждане на чипове. Тайван към този момент забрани на държавните отдели да употребяват китайски приложения като " TikTok ", сподели съветът.

" Фейсбук " и " Instagram ", и двете благосъстоятелност на " Meta Platforms " (META.O), са най-широко употребяваните обществени медийни платформи в Тайван. Тайван от дълго време се оплаква, че Китай употребява обществените медии, с цел да популяризира дезинформация на острова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР