Правителството на Танзания и китайската Beijing Construction Engineering Group Co.,

...
Правителството на Танзания и китайската Beijing Construction Engineering Group Co.,
Коментари Харесай

Китайска компания ще ремонтира главния национален стадион на Танзания

Правителството на Танзания и китайската Beijing Construction Engineering Group Co., Ltd. (BCEG) подписаха в четвъртък съглашение за главен ремонт на основния народен стадион „ Бенджамин Мкапа “ в пристанищния град Дар ес Салаам. След церемонията танзанийският министър на културата, изкуствата и спорта Пинди Чана съобщи, че ремонтът се прави оценка на 31 милиарда танзанийски шилинга (около 12,6 милиона щатски долара) и се възнамерява да бъде приключен през 2024 година

Чана добави, че основна цел на ремонта ще бъде националният стадион да дава отговор на стандартите на ФИФА и на Африканската футболна конфедерация.

Сайди Якубу, непрекъснат секретар на Министерството на културата, изкуството и спорта, сподели, че планът включва възобновяване на ВИП стаите и съблекалните за футболистите, замяна на седалките за феновете и инсталиране на нови системи за осведомителни информационни технологии. Ремонтът ще включва и инсталиране на нова електронна система, възобновяване на пистата, инсталиране на система за видеоасистент на рефера и усъвършенствания по канализацията.

Стадионът, кръстен на някогашния президент на Танзания Бенджамин Мкапа, е издигнат от китайската компания преди години. Това е най-големият стадион в Танзания и един от най-големите в Африка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР