Правителството на страната се бори с три кризи: две в

...
Правителството на страната се бори с три кризи: две в
Коментари Харесай

Гърция воюва на три фронта, и трите смъртоносни

Правителството на страната се бори с три рецесии: две в опазването на здравето - сезонният грип и COVID-19, и една по границата с Турция - новата мигратска вълна. И трите са смъртоносни.
Сезонен грип
От началото на октомври 2019 година до 15 март 2020 година в Гърция са умряли 94 души от затруднения, породени от сезонен грип.
Според информация на Националната организация за публично здраве, за същия интервал 214 индивида са регистрирани със съществени случаи на грип, а 220 са били приети в болница за интензивна грижа.
Смъртните случаи са при хора на междинна възраст от 67,8 години, като 87 души са попадали във високорисковата група жители, за които имунизацията е била целесъобразна, оповестява БГНЕС.
Коронавирус
В Гърция публично доказаните заболели от ковид са най-вече – 464, като смъртните случаи са 6. За да поддържа стопанската система по време на изключителното състояние, породено от пандемията от ковид, министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи в допълнение финансиране в размер на 10 милиарда евро.
" Държавният бюджет беше ревизиран. Така с изключение на към този момент отпуснатите в допълнение 3,8 милиарда евро, ще бъдат отпуснати още към 3 милиарда евро за подкрепяне на стопанската система от държавния бюджет - и най-малко същата сума посредством преструктуриране на ESPA [Националната стратегическа референтна рамка] ", съобщи Мицотакис в телевизионно послание. Той добави, че това не включва даването на суми за спомагателна ликвидност за бизнеса от наличните финансови принадлежности.
Актуална информация за разпространяването на ковид
Мигрантска вълна - нов опит за пробив на турско-гръцката граница
Група от към 300- 400 мигранти са запалили дърво, с цел да падне върху оградата, която препятства прекосяването им на гръцка територия, написа порталът " Е-Еврос ". Като доказателство е качен и запис на случая.
Реакцията на гръцката полиция била мълниеносна и те съумели да предотвратят следващия опит за незаконно секване на границата, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Твърди се, че от турска страна против гръцките сили са хвърляни сълзотворен газ и камъни.
Агенцията напомня, че за справяне с случаите по границата в региона на Еврос гръцката полиция е подкрепена от силите на Фронтекс.
Видеото е от 18 март.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР