Правителството на Сомалия нареди на пратеника на ООН в страната

...
Правителството на Сомалия нареди на пратеника на ООН в страната
Коментари Харесай

Сомалия изгони пратеник на ООН заради намеса в суверенитета на страната

Правителството на Сомалия подреди на пратеника на Организация на обединените нации в страната да напусне територията й, като го упрекна, че " умишлено се меси " в нейния " суверенитет ", съобщи Франс прес.

Няколко дни по-рано представителят на международната организация - Никълъс Хейсъм изрази безпокойствие във връзка дейностите на сомалийските служби за сигурност, подкрепяни от Организация на обединените нации поради неотдавнашните съпроводени с жертви случаи на принуждение в страната.
JUST IN: Somali Government declares U.N. envoy Nicholas as persona non-grata for “violating protocols and deliberately interfering ” in country's affairs.
— Mowliid Haji Abdi (@MowliidHaji)

" Специалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сомалия Никълъс Хейсъм към този момент не е добре пристигнал в Сомалия и не може повече да работи в страната ", съобщи нощес в официално съобщение министерството на външните работи.

Мисията на Организация на обединените нации в Сомалия към този момент не е реагирала на това решение.

Никълъс Хейсъм - южноафрикански юрист и посланик с опит, бе назначен на този пост през септември 2018 година Преди това е бил делегат на Организация на обединените нации за Судан и Южен Судан.

Сомалийските сили за сигурност бяха употребявани, с цел да сложат завършек на тридневните демонстрации в югозападния град Байдоа от 13 до 15 декември, по време на които 15 души бяха убити и към 300 - задържани, сочат данни на Организация на обединените нации.-->

Демонстрантите стачкуваха против ареста на някогашен джихадист, кандидатствал за висшия пост в техния район - Муктар Робоу, упрекнат от държавното управление, че е " провел милиция " в Байдоа, с цел да " подрони стабилността ", и че " в никакъв случай не се е отказвал от екстремистката си идеология ".

Мисията на Организация на обединените нации в Сомалия е натоварена да поддържа мирните старания и да укрепва държавните институции в страната, унищожена от десетилетия революция.
: declares UN Special Representative Nicholas Haysom can 'no longer work on behalf of the UN Secretary-General' in. Accuses him of diplomatic overeach and violations of the country's independence
— Goobjoog News. (@Goobjoognews) Съответно Обединените народи подкрепят полицията, по-специално като отпускат средства за логистичната активност, униформите, образованието, а и възнагражденията на чиновниците й, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР