Правителството на Сирия официално поиска помощ от Европейския съюз (ЕС)

...
Правителството на Сирия официално поиска помощ от Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Сирия поиска помощ от Европейския съюз

Правителството на Сирия публично изиска помощ от Европейския съюз (ЕС) по механизма за гражданска отбрана.

Това съобщи еврокомисарят за ръководство при рецесии Янез Ленарчич. Междувременно Турция е помолила за нова помощ от Европейски Съюз.

Ленарчич съобщи, че Европейската комисия е предала настояването на Сирия на държавите-членки и ги е призовала да обезпечат желаната помощ. Той отхвърли изказванията, че европейските наказания са се отразили върху филантропичната помощ за страната:

" Категорично отхвърлям обвиняванията, че глобите на Европейски Съюз евентуално са се отразили на филантропичната помощ. Те бяха наложени от 2011-та година в отговор на жестоките репресии на сирийския режим против неговото лично цивилно население, в това число и за използването на химически оръжия. Те са ориентирани против режима и тези, които го крепят, както и против избрани браншове на стопанската система, които печелят от това ".

Ленарчич посочи, че описът с претенции от Сирия е дълъг и разясни, че оттова молят за подкрепление на избавителните си екипи за търсене на хора под руините, медикаменти, здравно съоръжение и лекари, храна.

" Ще следим тази помощ да стигне до хората, които в действителност се нуждаят от нея ", даде обещание Ленарчич.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР