Правителството на Сирия обвинява САЩ, че се опитват да поемат

...
Правителството на Сирия обвинява САЩ, че се опитват да поемат
Коментари Харесай

Сирия обвини САЩ, че си присвояват нейни петролни полета

Правителството на Сирия упреква Съединени американски щати, че се пробват да поемат контрола върху сирийски нефтени залежи, нелегално поддържайки военно наличие в страната под прикритието на войната против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Това разгласи заместник-министърът на защитата на Сирия Махмуд ал Шауа, представен от съветските медии.

Говорейки пред Московската конференция за интернационална сигурност, сирийският представител е декларирал, че Вашингтон " реши да измисли разнообразни предлози, с цел да оправдае противозаконното наличие на техните бази и войски на сирийска територия, с цел да откри надзор и владичество над петролните полета, с цел да раздели Сирия ".

Зам. военният министър на Сирия е обвинил Съединени американски щати в нарушение на интернационалното право при провеждането на военните си интервенции в Сирия, до момента в който е похвалил ролята на Русия и Иран в опитите за преустановяване на войната. Той добави, че Вашингтон е нараснал размера на военния си контингент в Северна Сирия, чак откакто Москва и Техеран са нараснали наличието си в страната.

" Това беше съпроводено от американско-израелска експанзия, жестоко нарушение на интернационалното филантропично право, с цел да поддържат терористични групировки ", добави Махумд ал Шауа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР