Правителството на Швейцария отпусна 109 млрд. франка или около 118

...
Правителството на Швейцария отпусна 109 млрд. франка или около 118
Коментари Харесай

Швейцария отпусна 118 млрд. долара за сделката за Credit Suisse

Правителството на Швейцария отпусна 109 милиарда франка или към 118 милиарда щатски $ под формата на незабавни гаранционни заеми за Швейцарската национална банка и UBS за придобиването на колабиралата Credit Suisse.

Федералният съвет одобри специфичното известие за двата незабавни гаранционни заема по време на съвещанието си на 29 март, се споделя в изказването на държавното управление. Сумата беше утвърдена от финансовата комисия на Федералното заседание на Швейцария със 17 гласа „ за ”, един „ срещу ” и четирима въздържали се. Одобрението е за 109 милиарда швейцарски франка, от които 100 милиарда са обезпечени от държавното управление. Останалите 9 мрлд. ще бъдат употребявани, единствено в случай че загубите на UBS надвишават 5 милиарда франка.

По-рано през този месец швейцарският колос UBS се съгласи да придобие колабиралата Credit Suisse за 3 милиарда франка под натиска на локалното държавно управление. Швейцарската национална банка се зае с поддръжката на договорката, която трансформира UBS в един от банковите колоси в света.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР