Шри Ланка разполага войски, докато стачката на железопътните работници се влошава

...
Правителството на Шри Ланка разполага армейски части на железопътните гари,
Коментари Харесай

Правителството на Шри Ланка разполага армейски части на железопътните гари, докато железопътните служители продължават стачката си

От БХАРАТА МАЛАВАРАЧИ Associated Press 13 септември 2023 г., 9:00 ч.

КОЛОМБО, Шри Ланка -- Правителството на Шри Ланка разположи армейски войски на железопътните гари, докато железопътните служители продължиха стачката си, която парализира железопътните услуги в цялата страна страната за втори ден в сряда, ден след като двама пътници бяха убити, докато се опитваха да пътуват в претъпкан влак.

Десетки хиляди пътници бяха силно неудобни, защото на стачката. Стотици планирани пътувания с влак бяха отменени и през двата дни и само няколко влака работеха.

Виждаха се пътници да рискуват живота си, за да стигнат до училище и работа в малкото влакове, които работеха, Някои хора бяха забелязани да пътуват на покрива на купетата на влака, а много бяха забелязани едва да висят на дъските, докато се бореха с дъжда.

Двама пътници бяха убити, докато пътуваха в натъпкани влакове във вторник. Единият беше убит, когато главата му се удари в надземния железопътен мост, докато пътуваше на покрива на купе, докато другият почина от наранявания, след като падна от подножието на влака.

Стачката беше започната от Съюза на локомотивните инженери в Шри Ланка, който включва машинисти. Те настояват властите да разрешат редица проблеми, включително процеса на набиране и повишения.

Министърът на транспорта Бандула Гунавардена осъди стачката и профсъюза, като каза, че профсъюзът е стартирал стачката по произволен начин, когато правителството е предприело стъпки за провеждане на дискусии за разрешаване на проблемите. Той описа профсъюза като терористична организация и каза, че синдикатът е отговорен за двете смъртни случая.

Профсъюзният активист S.R. Сенанаяке призова правителството да предприеме бързи мерки, за да намери решения на исканията, отправени от него, като предупреди, че стачката може да продължи. лошо поддържани купета и коловози поради години на лошо управление и липса на подходящо планиране. Честите и внезапни стачки влошиха ситуацията, като повечето влакове закъсняха.

Военният говорител Бриг. Рави Херат каза, че въоръжените войски са били разположени „за осигуряване на сигурност за обществеността, пътниците в железопътния транспорт, служителите на железниците, както и за защита на държавната собственост“.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР