Правителството на Северна Македония планира да легализира канабиса за медицински

...
Правителството на Северна Македония планира да легализира канабиса за медицински
Коментари Харесай

Северна Македония легализира марихуаната и за лична употреба

Правителството на Северна Македония възнамерява да легализира канабиса за медицински цели и също по този начин да декриминализира притежанието на дребни количества марихуана за персонална приложимост. Това разгласи министър председателят Зоран Заев на конференция, представен от " Фокус ".
По думите на северномакедонския министър-председател управляващите в страната към този момент са издали 59 лиценза за развъждане на канабис.
 А канабисот ке го разделяме ли? А канабисот ке го разделяме ли?
Братята македонци интензивно работят по въпроса за легализацията на марихуаната. Първо здравният министър се похвали, че разкрили със Заев...
" Канабисът е една от най-динамичните промишлености и държавното управление ще поддържа фирмите, които се занимават с този бизнес. Вярвам, че Народното събрание ще одобри законовите промени, които ще разрешат експорт на канабис за медицински цели. Следващата година чакаме облага от над 250 милиона евро от произвеждане на канабис ", разяснява още Заев пред медиите.
Премиерът е последовател на декриминализацията на канабис за персонална приложимост, когато става въпрос за дребни количества.
" Не е редно някой да върви в пандиза за това, че е употребил половин грам канабис за персонална приложимост ", съобщи още той пред събралите се публицисти.
Според него също по този начин държавното управление възнамерява да разшири следващата година и листата с заболявания, за които е разрешено лекуване с артикули от канабис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР