Правителството на САЩ трябва да предостави на международната общност информация

...
Правителството на САЩ трябва да предостави на международната общност информация
Коментари Харесай

Китай иска обяснение от САЩ за експериментите в биолаборатории в Украйна

Правителството на Съединени американски щати би трябвало да даде на интернационалната общественост информация за опитите, които се организират в американските военни биологични лаборатории в Украйна и във Форт Детрик. Това съобщи на брифинг формалният представител на външното министерство на Китай Чжао Лицзян, оповестява съветският вестник „.

Той изрази вярата, че Съединени американски щати ще стартират да си сътрудничат със Световната здравна организация (СЗО) и ще поканят нейни специалисти за проуване на вероятен генезис на COVID-19 на американска територия. Дипломатът напомни, че по-рано Китай е направил таман това.

„ Забелязах, че неотдавна Русия още веднъж попита Съединени американски щати за военната и биологичната им активност във Форт Детрик и в Украйна. Други страни също показаха сходни опасения “, напомни Лицзян. Съгласно думите му, Съединени американски щати са основали 16 биолаборатории единствено на територията на Украйна.

Съединени американски щати остават единствената страна, която към момента блокира основаването на механизъм за инспекция според Конвенцията от 1972 година за възбрана на създаването, производството и складирането на бактериологични (биологични) и токсични оръжия и за тяхното заличаване.

Ден по-рано ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев съобщи, че в Москва има съществени учредения да мисли, че в биолабораториите, следени от Съединени американски щати, се създават биологични оръжия. Според него главно тези лаборатории биват създавани по границите на Русия и Китай.

В региони, където са се появили такива лаборатории, се записват огнища на болести, които не са типични за съответните райони, добави Патрушев.

На 18 януари депутатът от Върховната Рада от фракцията на президентската партия „ Слуга на народа “ Елена Мошенец съобщи, че коронавирусът може да се окаже тип биологично оръжие, напомнят още от редакцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР