Правителството на САЩ смята в най-близко време да представи план

...
Правителството на САЩ смята в най-близко време да представи план
Коментари Харесай

САЩ готвят план за помощ на петролната индустрия заради кризата

Правителството на Съединени американски щати счита в най-близко време да показа проект за оказване на антикризисна помощ на американската петролна промишленост, заяви президентът Доналд Тръмп нощес, говорейки в Белия дом на заседание с представители на разнообразни индустриални браншове, съобщи Ройтерс.

Съвещанието бе отдадено на вероятностите за анулация на другите ограничавания, въведени поради пандемията от ковид.

Петролът нарастна с 10%

Журналисти запитаха президента по кое време може да се чака решение на администрацията на Съединени американски щати в поддръжка на петролния бранш в изискванията на рецесията, провокирана от пандемията и от рухването на цените на енергоносителите.

"План ли имате поради? Да им окажем помощ? Бих споделил: скоро ", отговори Тръмп, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Тръмп ще се срещне с представители на петролната промишленост

На брифинга в Белия дом след срещата финансовият министър Стивън Мнучин посочи, че проектът може да включва прибавяне на още стотици милиони барела нефт към така и така препълнените към този момент национални запаси заради внезапния спад на потреблението на горива поради пандемията. "Разглеждаме доста и разнообразни варианти ", сподели Мнучин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР