Правителството на САЩ предупреди органите на реда в цялата страна

...
Правителството на САЩ предупреди органите на реда в цялата страна
Коментари Харесай

DHS и ФБР предупреждават за „повишен“ потенциал за насилие на фона на конфликта Израел-Хамас

Правителството на Съединени американски щати предизвести органите на реда в цялата страна в сряда, че боевете сред Израел и Хамас са „ изострили фокуса на евентуалните офанзиви “ в Съединените щати за лица и институции с " уверени " връзки с вълнението. Разузнавателен бюлетин, публикуван от Министерството на вътрешната сигурност (DHS), ФБР и Националния център за битка с тероризма, прикани чиновниците на правоприлагащите органи и сътрудниците по сигурността в частния бранш да „ останат бдителни “ в дните след смъртоносното нахлуване на Хамас против Израел.

Анализаторите от разузнаването оцениха, че „ самотните извършители, въодушевени от или реагиращи на продължаващия спор Израел – Хамас, съставляват най-вероятната опасност за американците, изключително за еврейските, мюсюлманските и арабските общности в Съединените щати “, само че предизвестиха, че бюлетинът отразява „ този миг “ на фона на „ променлива и разрастваща се обстановка “.

„ Оставаме доста загрижени за самотния вълк – индивидът, подтикван към принуждение от идеология на омразата “, сподели секретарят на DHS Майоркас във вторник, до момента в който се обръщаше към Конференция на президентите на огромни американски еврейски организации.

Директорът на ФБР Кристофър Рей сподели тази седмица. „ Тук, в Съединени американски щати, не можем и не отхвърляме опцията Хамас или други задгранични терористични организации да се възползват от спора, с цел да призоват своите поддръжници да правят офанзиви на наша лична земя. “

Според бюлетина, федералните правоприлагащи органи видяха увеличение на заканите към еврейските и мюсюлманските общности през последните дни, като означиха, че „ заканите с лъжливи бомби са били ориентирани към няколко синагоги в Съединените щати – евентуално за да нарушат службите и да сплашат вярващите. “

Миналата седмица 6-годишно момче беше убито при хипотетично нахлуване от закононарушение от ненавист в Илинойс покрай Чикаго, което провокира федерално следствие. Уадеа Ал-Фаюме и майка му – която беше ранена при нападението с нож – се твърди, че са били набелязани от техния хазяин Джоузеф Чуба,  тъй като са мюсюлмани.

Съединени американски щати. анализаторите от разузнаването пишат, че до момента в който Хамас " не е правил или призовавал за офанзиви в Съединените щати ", " възприеманият триумф " на техните терористични офанзиви може да стимулира локалните насилствени екстремисти.

Майк Сена, президент на National Fusion Center Association, сподели: „ Въпреки че няма достоверни закани за родината, хората би трябвало да са наясно със средата на опасността. Въпреки че обичайно Хамас не е призовавал за директно принуждение против Съединените щати, последните събития биха могли да стимулират расово стимулирани нападателни екстремисти онлайн. “

От 7 октомври както клоновете на Ал Кайда, по този начин и Хизбула приканиха поддръжниците си да се насочат против ползите на Съединени американски щати и Израел в отговор на спора Израел-Хамас и визитата на президента Байдън в района. Правителството на Съединени американски щати предизвести, че поддръжниците на ISIS онлайн също са насърчили сходни офанзиви, ориентирани против Израел и неговите съдружници.

" Правителството на Съединени американски щати арестува или повдигна обвинявания против няколко лица, настоящи от името на държавното управление на Иран или Хизбула, " бюлетинът отбелязва, добавяйки, че участниците преди този момент са " възнамерявали смъртоносни офанзиви против лица в Съединените щати и са провеждали предоперативни действия, като да вземем за пример наблюдаване, показващо обмисляне на смъртоносни офанзиви против еврейски уреди, държавни уреди и ирански дисидентски групи. "

Докато спорът продължава, държавното управление на Съединени американски щати предизвести, че враждебни задгранични артисти, в това число Иран, ще се опитат да усилят погрешната и дезинформация онлайн по отношение на спора Израел-Хамас, с цел да „ задълбочат негодуванието “, като някои артисти към този момент поправят облици, поставяйки неправилни етикети видеозаписи и даване на неточни преводи и погрешна информация за спора.

Бюлетинът разпознава „ вероятни указателни знаци “, които могат да демонстрират евентуално принуждение, в това число категорично прослава на тактики, техники и процедури, свързани с офанзивата на Хамас в онлайн пространствата нормално свързван с или употребен от нападателни екстремисти.

В изказване за CBS News Министерството на вътрешната сигурност сподели, че бюлетинът от сряда се основава на предходно съобщение до правоприлагащите органи в цялата страна, издадено единствено часове след офанзивата на Хамас против Израел. „ DHS ще продължи да работи с сътрудници в Съединените щати за шерване на запаси за възстановяване на сигурността в локалните общности и поправяне на нашата позиция на сигурност съгласно случая, с цел да отбрани американския народ “, сподели представител на DHS.

„ Съединени американски щати остават в среда на нараснала опасност и последните събития ускоряват това. Тъй като спорът Израел-Хамас продължава, следим увеличение на известията за закани против еврейски, мюсюлмански и арабски общности и институции, “, продължи представителят. „ Самотните извършители, стимулирани от набор от насилствени идеологии, съставляват най-вероятната опасност. Призоваваме обществеността да остане бдителна и неотложно да рапортува за подозрителна активност на локалните правоприлагащи органи. “

Маргарет Бренан и Мери Хагер способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР