Правителството на САЩ обмисля дали да даде възможност на Украйна

...
Правителството на САЩ обмисля дали да даде възможност на Украйна
Коментари Харесай

The New York Times: САЩ могат да помогнат на украинците да ударят Крим

Правителството на Съединени американски щати обмисля дали да даде опция на Украйна да нападна стратегически значимия полуостров Крим. Дискусиите акцентират постепенната смяна измежду американските публични лица към по-агресивна поддръжка за Киев, макар че Вашингтон упорства, че не се стреми към борба с Москва.

Така в сряда, базирайки се на няколко неназовани американски публични лица, The New York Times писа, отбелязвайки, че „ след няколко месеца съмнение “ Белият дом в този момент клони към концепцията, че Украйна може да „ има потребност от мощ “, с цел да удари надълбоко съветска територия, и по-специално „ нейната военна цитадела в Крим “.

„ Американските чиновници разискват с украинските си сътрудници потреблението на доставените от Съединени американски щати оръжия, - от ракетни системи HIMARS до бойни машини на пехотата Bradley, - за вероятни удари по Кримския полуостров ", се споделя в материала. „ Вашингтон заключи, че в случай че украинската войска може да покаже Русия, че нейният надзор над Крим може да бъде заплашен, това ще ускори позицията на Киев във всички бъдещи договаряния.

Въпреки силата на военните бази на Москва на полуострова, където се намира, наред с други неща, съветският Черноморски флот, Крим остава „ основната цел на украинските бойни проекти “, съгласно Times. Не е ясно по какъв начин тъкмо Вашингтон се надява да подкрепи офанзивите в района, само че обявата допуска, че решението да се снабдят Киев с бойни машини на пехотата Bradley показва подготвеност да помогне на Украйна „ да премине в нахлуване, в това число против Крим “.

„ Заедно с превоза на войските, обезпечен от Франция и Германия, военните транспортни средства могат да станат авангард на бронираните сили, които Украйна може да употребява в контранастъпление тази зима или пролет “, цитира Times неназованите си инсайдери - „ правителстени и самостоятелни анализатори “.

Плановете са си проекти, само че...

Независимо от това, че Times не е първият, който споделя, че Белият дом сякаш обмисля да поддържа офанзиви на съветска земя, президентът Джо Байдън към този момент „ се държи “, като отхвърля на украинските управляващи, когато желаят ракети с по-голям обхват и тежки бойни танкове, които може да се употребяват за удари на далечни дистанции. Той неведнъж обясняваше това с нежеланието си да предизвика " директни военни дейности с Москва " и да разпали нуклеарна война. Но в случай че се съди по това, че на Запад от ден на ден се приказва по тази тематика, тези страхове сякаш последователно отслабват.

„ Страхът от ескалация стартира да се трансформира през цялото време “, сподели различен неназован източник от Министерството на защитата на Съединени американски щати пред английски вестник през декември, предполагайки, че Пентагонът е „ дал безмълвно утвърждение за ударите на далечни дистанции на Украйна против цели в Русия “.

Между другото, дори през вчерашния ден представителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че Съединени американски щати " не слагат никакви ограничавания върху украинските удари ". Какво е това, завоалирано предизвестие, че се възнамеряват такива удари?

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР