Правителството на САЩ е установило, че Китай манипулира валутата си

...
Правителството на САЩ е установило, че Китай манипулира валутата си
Коментари Харесай

САЩ и Китай изостриха търговската война

Правителството на Съединени американски щати е открило, че Китай манипулира валутата си и ще работи взаимно с Международния валутен фонд, с цел да се пребори с нелоялната конкуренция от страна на Пекин, съобщи в официално съобщение американският финансов министър Стивън Мнучин, заяви Си Ен Ен. Китай от своя страна остави курса на юана да спадне под основния предел от 7 юана за $ за първи път от над едно десетилетие и сподели, че ще спре да купува селскостопански артикули от Съединени американски щати, което разпали с още по-голяма мощ комерсиалната война сред двете страни. За последно Съединени американски щати дефинираха Китай за валутен манипулатор през 1994 година

Резкият спад на юана с 1.4% по отношение на $ стана дни откакто американският президент Доналд Тръмп смая финансовите пазари със заканата да наложи 10-процентни мита върху вноса на китайски артикули на стойност 300 милиарда $. Така президентът на Съединени американски щати наруши краткотрайното помирение в комерсиалната война.

В понеделник против вторник вечерта китайското Министерство на търговията разгласи, че от 3 август е спряно пазаруването на американски аграрни артикули и не изключва налагане на ответни мита над покупките след тази дата. Китай е най-големият покупател на създадена в Съединени американски щати соя. Този артикул е най-ценният експорт на Съединени американски щати в областта на земеделието. Вашингтон разгласи, че ще похарчи 28 милиарда $, с цел да обезщети фермерите в страната за понесените загуби, които са измежду най-големите поддръжници на Доналд Тръмп и неговото ръководство.

След размяната на следващите удари в комерсиалната война сред двете страни в Съединени американски щати борсовите показатели означиха доста намаляване - Dow Jones Industrial Average се намали с 1.85%, S&P 500 - с 1.90%, а Nasdaq Composite - с 2.50%.

Китай ще предприеме реципрочни дейности, ако Съединените щати разположат стандартни ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район, обявиха от МВн ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Бивши ръководители на Федералния запас настояха централната банка на Съединени американски щати да остане самостоятелна и свободна от кратковременен политически напън, визирайки многократните рецензии на президента Тръмп, отправяни към водещата институция, заяви в. " Уолстрийт джърнъл ". И четирите някогашни шефове на Фед - Пол Волкър, Алън Грийнспан, Бен Бернанке и Джанет Йелън, подчертаха техните убеждения, че централната банка и нейният водач би трябвало да бъдат оставени да работят без политически напън или " опасност за премахване или намаление по политически аргументи ". Изявлението има резултат след повече от година постоянни вербални офанзиви на президента Доналд Тръмп против централната банка, която той упреква, че подкопава неговата икономическа стратегия, като поддържа лихвите по-високи, в сравнение с той би желал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР