Правителството на САЩ е казало на базираната в Китай компания

...
Правителството на САЩ е казало на базираната в Китай компания
Коментари Харесай

САЩ: ByteDance да продаде TikTok или ще бъде забранена

Правителството на Съединени американски щати е споделило на основаната в Китай компания „ ByteDance “ да продаде акциите си в мобилното приложение TikTok или да се изправи пред национална възбрана, заяви „ Уолстрийт джърнъл “.

Западните сили, в това число Европейският съюз и Съединените щати, ползват все по-строг метод към приложението, съобщи Агенция Франс Прес. Те се базират на опасения, че данните на потребителите могат да бъдат употребявани или злоупотребявани от китайски чиновници.

В началото на тази година се ускориха опасенията, откакто китайски шпионски балон беше свален във въздушното пространство на Съединени американски щати.

Миналата седмица Белият дом приветства законопроект, който ще разреши на президента Джо Байдън да забрани TikTok.

Двупартийният законопроект " ще упълномощи държавното управление на Съединените щати да попречи на избрани задгранични държавни управления да употребяват софтуерни услуги... по метод, който основава опасности за сензитивните данни на американците и за нашата национална сигурност ", съобщи Съливан.

Законопроектът на Сената и поддръжката на Белия дом форсираха политическата инерция против TikTok, която е обект и на обособен законодателен акт в Камарата на представителите на Съединени американски щати.

TikTok твърди, че има повече от един милиард консуматори по света, в това число над 100 милиона в Съединени американски щати, където се е трансформирал в културна мощ, изключително за младежите.

Активистите настояват, че възбраната ще бъде посягане против свободата на словото и ще попречи на износа на американска просвета и полезности към потребителите на TikTok по света.

През януари на държавните чиновници на Съединени американски щати беше неразрешено да конфигурират TikTok на своите устройства.

Държавните чиновници в Европейския съюз, както и в Канада, също нямат право да конфигурират TikTok на телефоните си. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР